Editura Evenimentul si Capital

De acum vă puteți caza la Salina Turda. PLUS, ce investiții noi se pregătesc

Autor: | | 0 Comentarii | 296 Vizualizari

Hotelul Potaissa de lângă Salina Turda a fost deschis printr-o investiție de circa un milion lei, fonduri porvenite din credite și surse proprii ale salinei, a spus ieri primarul Municipiului Turda, Tudor Ștefănie, citat de Agerpres.

„Prin reablitarea și modernizarea modernizarea hotelului Potaissa vrem să contribuim la modernizarea infrastructurii turistice a municipiului Turda. Salina Turda are astfel propriul hotel care beneficiază și de un centru SPA”, a spus Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

Ea a vorbit și despre viitoarele facilități ale saline: „în curând vom deschide și baza medicală din cadrul centrului SPA. Încercăm să oferim servicii integrate turiștilor prin facilitățile pe care le avem combinate cu microclimatul salin, cu beneficiile medicale ale acestuia.” În anul 2015, Salina Turda a fost vizitată de aproape 550.000 de turiști, cel mai mare număr înregistrat de la reabilitarea sa, în 2010. Circa 30% dintre turiști vin din străinătate. La modernizarea salinei s-a lucrat în perioada 2008-2010. „Pe lângă salină, societatea noastră are în administrare un bazin de înot didactic pe care îl dedicăm copiilor din Turda, prin care vrem să susținem și activitatea sportivă, fără să vrem să avem neapărat profit. De astăzi avem un hotel și un centru SPA. Avem planuri de investiții și pe viitor", a mai spus Baciu. Investițiile viitoare au ca scop în special extinderea circuitului vizitabil al salinei, darea în folosință a minei Iosif, cunoscută actualmente ca „Sala Ecourilor". În acest loc, turiștii sunt încântați că orice cuvânt strigat are cel puțin 16 ecouri. „În bugetul de investiții pe anul 2016 intră finalizarea hotelului, dotările acestuia, dotările din baza de tratament a hotelului, bază pe care sper să o finalizăm în acest an, deci putem vorbi de investiții totale de 4 milioane de lei", a precizat Simona Baciu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate