Editura Evenimentul si Capital

Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP): „ Problema lipsei de personal din închisori se va rezolva, pentru că s-au tot făcut și continuă să se facă angajări. Salariile plătite respectă legea”

Daniel Barbu
Autor: | | 0 Comentarii | 429 Vizualizari

Închisorile din România găzduiesc peste 30.000 de infractori condamnaţi.

Închisorile din România găzduiesc peste 30.000 de infractori condamnaţi. În slujba lor se află, în fiecare zi, aproape 12.000 de civili şi militari, adică de mai bine de două ori mai puțini, dar aceasta nu este o problemă apărută azi, ieri sau în ultimii ani, a declarat, într- un interviu pentru EVZ, Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), care spune că problema lipsei de personal se va rezolva, pentru că s-au tot făcut și continuă să se facă angajări. Cât despre tratamentul de salarizare diferenţiat față de celelalte instituţi din sistemul de apărare, pe care îl acuză sindicațiștii, Daniel Barbu precizează că salariile plătite respectă legea.

EVZ: - Reprezentanții angajaților din penitenciare reclamă în stradă multe neajunsuri - salariile sunt mici, orele suplimentare nu sunt plătite şi nici nu se fac angajări. Cum vede ANP situația?

Daniel Barbu: - Revendicările organizaţiilor sindicale ale angajaţilor din penitenciare vizează, în principal, drepturi de natură salarială. Menționez că salariile plătite respectă legea, sunt stabilite de actele normative în vigoare, specifice domeniului de activitate. Concret, este vorba despre modul de aplicare a Ordonanței 20 referitoare la corectarea unor inechităţi salariale în sistemul de apărare şi ordine publică, în urma căreia lucrătorilor din sistemul penitenciar nu li se acordă sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată la nivelul lui 2009. Am luat act de aceste revendicări și lăsăm deschisă calea dialogului pentru găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor.

- Afectează protestul gardienilor activitatea de supraveghere din penitenciare?

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate