Editura Evenimentul si Capital

Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei. Tăriceanu: "Este un liberal pur sânge"

Autor: | | 12 Comentarii | 466 Vizualizari

Senatorul Daniel Barbu este candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a anunţat co-preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

Anunţul a fost făcut la Antena 3.

"Cea mai serioasă şi prestigioasă figură a unui candidat la Primăria Bucureştiului", a spus Tăriceanu, în această seară, despre Daniel Barbu, adăugând că este "un liberal pur sânge".

"Chiar astăzi după-amiază am avut o reuniune a conducerii ALDE şi ceea ce era în laboratoare de o bună bucată de vreme, semnalele pe care noi le-am dat au fost unele neutre şi atunci speculaţiile s-au înteţit cu privire la o posibilă candidatură a mea. De multă vreme am avut această soluţie în vedere şi anume profesorul universitar doctor Daniel Barbu, senator, fost ministru al Culturii, preşedinte al Organizaţiei ALDE Bucureşti, prin urmare un om care are şi vocaţia politică, şi pregătirea profesională şi poziţia politică actuală în cadrul ALDE cea mai potrivită pentru a candida la Bucureşti", a precizat Tăriceanu.

"Dacă o să ne uităm la profilul tuturor candidaţilor la Primăria Bucureşti, din partea partidelor, pot să apreciez fără să încerc să îi jignesc pe ceilalţi că Daniel Barbu este cea mai serioasă şi prestigioasă figură a unui candidat la Primăria Bucureştiului. Am vrut să arătăm că noi privim această problemă a unui candidat cu toată responsabilitatea şi simţim o anumită datorie şi anume să prezentăm un om care întruneşte un set de calităţi, o sumă de calităţi care să arate aprecierea pe care o dăm noi Bucureştiului şi bucureştenilor, alegătorilor, respectul faţă de alegători", a spus liderul ALDE.

Potrivit acestuia, ALDE nu a venit cu o candidatură improvizată, ci a pus la dispoziţia electoratului un om care s-a dedicat problemelor Bucureştiului.

"Nu am venit cu o candidatură improvizată, nu am venit cu o candidatură a unei persoane aduse din afara partidului pentru că nu găsim. Ce am avut mai bun am pus la dispoziţia bucureştenilor ca să îi dea votul de încredere, un om care este prin profilul său politic şi profesional un adevărat liberal, un om de cultură, un om care s-a dedicat problemelor Bucureştiului cum probabil puţin ştiu. Vă dezvălui aici în premieră faptul că profesorul Barbu, în anul 1981, împreună cu câţiva colegi au trimis o scrisoare la UNESCO prin care atrăgeau atenţia asupra distrugerii monumentelor patrimoniu din Bucureşti", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a precizat că formula pe care Daniel Barbu o va propune bucureştenilor va fi aceea a unor referendumuri pe marile probleme. "Se vor trimite plicuri cu chestionarul referitor la referendum la fiecare cetăţean. Acesta nu va trebui să cheltuiască nimic, va completa formularul. Plicul este timbrat şi trimis înapoi la primărie. Voinţa cetăţenilor, aşa cum va rezulta în urma votului, va fi materializată în deciziile care vor fi obligatorii în acel moment pentru Consiliul General şi cele locale", a arătat Tăriceanu.

Daniel Barbu a fost ales senator în Parlamentul României fiind susţinut de PNL, dar a plecat împreună cu Tăriceanu atunci când fostul premier a părăsit partidul.

Daniel Barbu a fost şi ministru al Culturii în guvernul Ponta. În luna decembrie 2013, la Craiova, a declarat că suma alocată programului naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este prea mare în comparaţie cu cea alocată programelor Ministerului pe care îl conduce. De asemenea, a sugerat că prin desfiinţarea sau reducerea acelui program, s-ar putea organiza mai multe festivaluri sau s-ar putea extinde Festivalul Shakespeare. Preşedintele PNL din acea vreme, Crin Antonescu, a cerut demisia acestuia pentru afirmaţiile acestuia, ceea ce s-a şi materializat următoarea zi.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate