Dan Voiculescu nu mai vrea să fie eliberat. Și-a retras cererea de anulare a condamnării în dosarul ICA printr-o declarație notarială

Dan Voiculescu nu mai vrea să fie eliberat. Și-a retras cererea de anulare a condamnării în dosarul ICA printr-o declarație notarială

Dan Voiculescu a cerut magistraţilor anularea condamnării primită în dosarul ICA, dar s-a răzgândit. Patronul Antenelor și-a retras cererea de anulare a condamnării, depusă de Curtea de Apel București, printr-o declarație notarială.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare și urma să discute cererea depusă de Dan Voiculescu pe 19 februarie. Nici fostul senator și nici avocatul lui nu au fost prezenți în sala de judecată în această dimineață, informează Digi24.ro. Mai mult, este greu de crezut că cererea ar fi fost admisă de judecători întrucât ea ar fi trebuit să fie depusă la 10 zile după condamnare. Dan Voiculescu a depășit cu mult acest termen.

Cererea lui Dan Voiculescu invoca informații care au apărut și la postul patronat de familia Voiculescu potrivit cărora judecătorul care l-a condamnat pe fostul senator nu a fost imparțial. Fondatorul PC a spus că judecătorul ar fi participa la mai multe seminarii organizate de Ministerul Agriculturii, iar la acea vreme Ministerul a fost parte în dosarul ICA. 

Dan Voiculescu a fost condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani.  Dosarul privind privatizarea ICA, prin achiziţionarea de către grupul Grivco, controlat de Dan Voiculescu, a pachetului majoritar de acţiuni al institutului, în 2003, a fost deschis de Parchetul instanţei supreme, în urma unei sesizări formulate de Corpul de control al Ministerului Agriculturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2008, Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane printre care fostul ministru al telecomunicaţiilor Sorin Pantiş, este trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind privatizarea ICA. Procurorii DNA susţin că privatizarea frauduloasă a institutului a fost făcută în folosul lui Voiculescu, ea fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro.