Editura Evenimentul si Capital

DOSARUL ”ȘANTAJ LA ANTENE”. Dan Voiculescu a refuzat să vină la proces. Este audiat fostul șef al Fiscului, Șerban Pop

Dan Voiculescu nu vrea sa fie vazut la instanta
Autor: | | 8 Comentarii | 2812 Vizualizari

Magistrații de la Curtea de Apel Bucuresti judecă, astăzi, un nou termen în dosarul în care au fost trimiși în judecată Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu. Procesul a început la ora 12.00.

Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Rahova. El a cerut să nu participe la proces. Fiica sa, Camelia, și Sorin Alexandrescu sunt prezecți în sala de judecată. Este audiat fostul șef al ANAF, Șerban Pop.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, pe 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS la acea dată.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

La unul din termenele anterioare, Camelia Voiculescu a declarat, în fața judecătorilor, că nu recunoaște învinuirile care-i sunt aduse. ”Dețin acțiuni la Antena TV Group, Intact Publishing și Antena 3 SA. Precizeaz că atât ea cât și sora mea, Rodica Corina, nu am fost administratori la niciuna din societăți, acestea sunt conduse de consilii de administrație, din care nu fac parte. M -am implicat în aceste societăți doar în limitele admise actionarilor: numirea menbrulor CA, stabilirea obiectivelor anuale și planul de investiții".

Dosarul ”Șantaj la Antene”. Acuzele DNA

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Procurorii susţin că Alexandrescu "a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena TV Group SA la un preţ dorit de inculpat".

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

”Dezvăluiri incendiare”

În rechizitoriu se precizează că actele de constrângere, prin ameninţare, s-au exercitat în mai multe feluri, respectiv verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, precum şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Acest spot publicitar, arată DNA, a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total, de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC Antena TV Group SA şi SC Antena 3 SA.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate