Le vom mânca din palmă dolarii

Le vom mânca din palmă dolarii

Scriu rândurile de față la somația morală îndreptățită a lui Dan Andronic și vă mărturisesc că nu o fac cu plăcere. Declar public scârba care mă cuprinde când văd figura de fuhrer dezlănțuit a lui Mihai Gâdea într-o apocaliptică desfășurare de porcării, anateme, minciuni și dezinformări în care totul este răstălmăcit aiuritor.

Ce diferență între ceea ce fac acum, scriind aceste rânduri despre o lume mizerabilă, și cartea de literatură pe care încerc să o închei zilele acestea!?

Și totuși, cum să taci, mă întreb, și-i întreb pe mulți alții asemenea mie care se refugiază în activitățile dumnealor nobile. A nu știu câta oară mizeria din țara aceasta ne cheamă să-i spunem pe nume.

Am un sentiment de inconfort politic când văd faptul că nu avem opoziție: unde este Vasile Blaga? Unde sunt toți politicienii care ar trebui să apere societatea de alunecările în mocirla unei dictaturi a infamiei?

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce fac onorabilii politicieni din opoziție care ar trebui să ia apărarea statului de drept și libertatea presei amenințată de porcăriile vituperate seară de seară la Antena 3, cea mai odioasă creație media de după revoluție?

Mi-aș dori să strângă rândurile colegii  onești din media, ultragiați și mânjiți de lăturile propagandistice ale unui regim primitiv care se pregătește să ia în stăpânirea țara cu tot cu conștiințele care se mai exprimă într-un regim de normalitate a judecății.

Întreb din nou exasperat: ce fac politicienii care mai au idealuri democratice și un simț al onoarei! Constatăm cu toții că nu sunt capabili să se aduneîntr-un front unit din calcule meschine și dezarmante. PNTCD a crescut două procente de când cu alăturarea politicienilor din dizidența liberală și se grăbește să ne anunțe că va candida separat.

Ca să ce, îi întreb, tot mai sătul să repet aceleași sterotipii pe care nimeni nu le ascultă, să mestec aceleași idei cu gust de rumeguș. Și poate că asta și vor cei din anturajul infernal al profesorului turnător Dan Voiculescu – această apariție din bolgiile nefericirii românești.

Simbolul degradării noastre a tuturor, de la marii intelectuali ai țării la oamenii obișnuiți care ne îndreptăm spre o lume în care cel supranumit Varanul ne va transforma în iobagii propagandei anteniste, a ideilor pe care le vituperează zilnic despre statul de drept, despre justiție, despre rostul presei ca să le înlocuiască umilitor cu milosteniilor scârboase ale marelui turnător național.

El, renumitul Varan,ne va murdări vremurile pe care le trăim, ne va proiecta în istorie ca trăitori ai unei epoci dezgustătoare a Revanșei, a răzbunării de peste un sfert de veac a celor care au slujit Securitatea.

Pericolul acesta a fost pilduitor rostit de regretatul prieten Iosif Costinaș, un mare jurnalist de investigații din anii 90 în Timișoara. Le reamintesc celor care l-au uitat că jurnalistul, dramaturgul și scriitorul Iosif Costinaș a fost un activist al luptei pentru libertăți civile încă din epoca Proclamației, a scris și a anchetat crime ale revoluției, a lucrat în investigații care îl urmau la pas pe generalul procuror Dan Voinea, știa lucruri care speriau pe mulți.

A dispărut într-o după amiază pe la începutul noului mileniu și i-am găsit cadavrul  după aproape un an la câțiva metri de calea ferată care traversa pădurea de vânătoare din Pișchia, în apropierea Timișoarei.

Bebe, cum îi spuneau prietenii, obișnuia să-mi spună, încă din primii ani de după revoluție, prin redacțiile noastre sărmane, înecați în fum și miresme de coniac ieftin: ”Dănilă” (mă poreclise motanul Dănilă), ”în vreme ce noi facem mitinguri și proclamații,securiștii strâng bani prăduind tot ce se poate prădui și ne vor cumpăra cu tot cu izmenele de pe noi, cu tot cu ideile și ”prințipurile” noastre, și le vom mânca din palmă dolarii”.

Câtă dreptate ai avut, dragă Bebe!Te văd aprinzându-ți țigara înfiptă în portțigaretul din lemn de cireș, te și văd râzând amar, se pare că profeția ta se împlinește în aceste zile în care argații unui securist dovedit îi spalănațiunii creierul seară de seară cu șamponul unor predici ca ale lui Adolf Hitler. Cu tristețe, motanul Dănilă declară public că vorbele tale sunt pe cale să se împlinească. Citiţi alte editoriale de Daniel Vighi, în proiectul VOCILE DREPTEI:

  • Lecția de la bordel: obligație națională

Detalii despre proiectul VOCILE DREPTEI:

  • VOCILE DREPTEI: Un nou pol de opinii şi dezbateri pe evz.ro

În fiecare zi veţi avea ocazia să vă întâlniţi, pe evz.ro, cu autori cunoscuţi care vor explica, promova şi dezbate un set de idei care poate să stea la baza unei noi viziuni pentru viitorul României. Opiniile pe care le veţi regăsi şi comenta în rubrica „VOCILE DREPTEI”, sunt menite să creeze publicului larg o imagine cât mai clară asupra prezentului, o înţelegere mai bună a trecutului şi o perspectivă pentru viitor. Urmăriți aici TOATE editorialele și dezbaterile din proiectul VOCILE DREPTEI!