Editura Evenimentul si Capital

Dan Șova a scăpat de ARESTUL la DOMICILIU. ÎCCJ a decis ca senatorul să fie plasat sub control judiciar. Decizia nu este DEFINITIVĂ

Dan Șova
Autor: | | 1 Comentarii | 353 Vizualizari

Instanța supremă a admis contestația senatorului Dan Șova și a decis ca acesta să fie judecat sub control judiciar. În acest moment, politicianul se află în arest la domiciliu. Hotărârea magistraților nu este definitivă și poate fi contestată de procurorii DNA.

„ În temeiul art. 242 alin. 2 C.pr.pen., dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Şova Dan-Coman cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 215 alin. 1 şi alin. 2 lit. a şi d C.pr.pen., pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

- să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

- să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat;

- să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

- să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Bălan Mihai, precum şi cu martorii din cauză: Voinescu Veronica Cristina, Voinescu Teodor, Ciuru Simona, Brîncuşi Alin Aurel Niculae, Dinţică Ileana Cristina, Cernov Radu Ştefan, Bălan Denise, Rada Dumitru, Pădureţu Neghină Ion, Ţenea Radu Iulian, Lepădat Constantin, Alexandrescu Carmen Manuela, Grigore Petre, Ilinca Daniel, Constantin Doru, Găzaru Ion şi Rizea Cristian.

În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune efectuarea adreselor prevăzute de art. 215 alin. 5 C.pr.pen.. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

A primit 100.000 de euro

În noul dosar, senatorul Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Este al treilea dosar în care Dan Şova este acuzat de corupţie şi este pentru a treia oară când senatorii au fost chemaţi să se pronunţe cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie şi în iunie, o altă solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", în care este judecat alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă fostul director general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună. Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Reținut și directorul CET

Mihai Bălan a fost reţinut în 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai târziu au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lui preventivă. Solicitarea a fost respinsă, în 20 noiembrie, de instanţă, care a dispus ca directorul general CET Govora să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Hotărârea a rămas definitivă, joi, când instanţa supremă a respins contestaţia DNA. Bălan este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a încheiat un contract de asistenţă juridică cu o firmă, influenţat de senatorul Dan Şova.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate