Suspectul într-o crimă misterioasă de acum 19 ani, eliberat. Ce postează acum pe Facebook și ce program are de Ziua Îndrăgostiților profesorul acuzat de o crimă pasională | EVZ EXCLUSIV

Suspectul într-o crimă misterioasă de acum 19 ani, eliberat. Ce postează acum pe Facebook și ce program are de Ziua Îndrăgostiților profesorul acuzat de o crimă pasională | EVZ EXCLUSIV

În primăvara anului trecut, o știre făcea vâlvă în presă: profesorul universitar Dan Păcurariu era arestat sub acuzația că, în 1998, și-a ucis o fostă studentă

La sfârșitul anului trecut, deși profesorul a fost trimis în judecată, el a fost eliberat sub control judiciar. Acest fapt este extrem de rar în cazurile de omor și înseamnă că judecătorii nu mai identifică în cel acuzat pericolul social. De asemenea, deși nu există un verdict, eliberarea poate fi interpretată și din punctul de vedere al solidității probelor acuzării. Păcurariu a fost arestat în luna martie a anului trecut de Curtea de Apel București, după ce Tribunalul dispusese doar controlul judiciar. Cazul a creat vâlvă, crima pentru care profesorul era acuzat având loc în 1998.

FOTO: Mihaela Fulga

Orbit de gelozie

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, Dan Păcurariu, profesor la Universitatea Hyperion, se afla în locuința fostei sale studente, Mihaela Fulga, ajunsă între timp profesoară de chineză. Procurorii susțin că bărbatul, pe fondul unei crize de gelozie, pentru că Mihaela dorea să plece din țară, a lovit-o cu un corp dur. Trupul femeii a fost găsit după două zile.

Deși de la început Păcurariu a fost principalul suspect în această crimă, a durat 18 ani ca procurorii să dispună reținerea și inculparea sa. Se pare că între profesor și victimă fusese o legătură de iubire, dar mult mai tânăra profesoară a vrut să rupă relația. Motivul principal era obsesia profesorului de a o controla tot timpul.

Nu a recunoscut fapta

Timpul lung scurs de la descoperirea trupului, probele strânse de anchetatori după mulți ani și faptul că suspectul nu a recunoscut niciodată fapta au făcut ca dosarul să fie considerat discutabil. Poate de aceea în toamnă, judecătorii nu au mai prelungit arestul și au dispus arestarea la domiciliu.

Pe 8 decembrie 2016, Tribunalul a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Parchetul a făcut apel, dar decizia a rămas definitivă pe 15 decembrie, la Curtea de Apel. Între timp, la Tribunal continuă procesul profesorului. Pe 17 ianuarie, a avut un nou termen, la care judecătorul a decis ca martorii să fie aduși cu mandat pentru următorul termen, fixat la 14 februarie, tocmai de Ziua Îndrăgostiților.

„Doar animalele au pui”

După eliberare, profesorul este foarte activ pe Facebook, postând muzică și fotografii cu mașini. O postare de acum câteva zile, din 29 ianuarie, e tipică profesorului, pe care colegii îl caracterizau ca fiind excesiv de critic: „Din ce în ce mai des vezi indivizi sau individe care vorbesc despre proprii lor copii numindu- i „puiul meu” sau „piticul meu”, mod complet idiot de exprimare, asta fiindcă: a) Doar animalele au pui, oamenii au copii. În logica asta, cum ar fi, bunăoară, s-o întrebi pe o tânără gravidă „doamnă, când o să vă vină vremea să fătați?” b) Piticii sunt oameni maturi care suferă de o afecțiune ce i-a împiedicat să mai crească. A-i numi pe copii „pitici” e o imbecilitate la fel de mare ca și când le-ai spune celor care încă nu pot merge „invalidul mamei” sau ceva asemănător.”

Ne puteți urmări și pe Google News