Editura Evenimentul si Capital

Dacian Cioloş n-are bani pentru mamele cu copii. Are însă bani pentru escrocheria care e Afacerea Cuminţenia Pămîntului! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 30 Comentarii | 4346 Vizualizari

Parlamentul, reunind de data asta toate culorile politice, a adoptat o Lege menită a mări indemnizaţiile pentru mamele cu copii.

Argumentul convocat de principalele partide ale ţării s-a referit la încurajarea natalităţii, dar şi a familiei prin acest mijloc, într-o ţară condamnată la depopulare, dacă ne gîndim la continua reducere a numărului de locuitori.

Împotriva acestei Legi s-a ridicat cu vîlvă premierul Dacian Cioloş. Pe facebook, locul de discurs public al celor care vor să-l imite ostentativ pe Jupînul de la Cotroceni, Dacian Cioloş a denunţat Legea drept electorală, populistă, nepotrivită, iresponsabilă chiar, aducînd drept principal contrargument aserțiunea că aplicarea Legii presupune bani daţi de la Buget.

– Nu sînt bani pentru aşa ceva! a protestat şi continuă să protesteze Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş e – se pare – actorul propus de Regizorii noştri postdecembrişti – pentru un nou Proiect în cadrul jîrjoanei cu țara.

Se numeşte Proiectul Cioloş şi vizează cultivarea deşănţată a persoanei fizice a premierului în vederea parvenirii sale ca preşedinte în locul lui Klaus Iohannis, o raţă mecanică deja epuizată.

De cum s-a manifestat Dacian Cioloş împotriva Legii, bateriile de Katiuşa din presă, parte din artileria mediatică pusă în mişcare pentru realizarea Proiectului Dacian Cioloş, au şi lansat salve spectaculoase de laude aduse Gospodarului, Economului, Managerului, în fine, Tehnocratului Dacian Cioloş. Care Tehnocrat, iată, se opune măsurilor populiste ale politicienilor în anul electoral 2016. Care Tehnocrat, iată, e gata să stea de strajă 24 din 24 ore, pe post de dorobanț cu pușcă, la uşa Seifului cu Bugetul, pentru a nu lăsa să iasă dinăuntru bani fără rost.

Deşi nu sînt un adept al Proiectului Cioloş şi nici nu împărtăşesc soluţia tehnocrată ca mijloc de contracarare a clasei politice, aş fi gata să aplaud şi eu vigilenţa financiară a lui Dacian Cioloş, strigînd, în chip clasic:

Iată Omul!

Iată Tehnocratul!

Miercuri, 30 martie 2016, în şedinţa sa săptămînală Guvernul a adoptat, printre altele, o ”Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun cultural mobil clasat”.

Din cîte se ştie din Constituţie, Ordonanţele de Urgenţă sînt acte legislative ale Guvernului adoptate în chip excepţional. Pentru a contracara obiceiul Guvernelor postdecembriste de a se substitui Parlamentului prin promovarea cu duimul a Ordonanţelor de Urgenţă, la Revizuirea Constituţiei, în 2003, s-au introdus condiţionări drastice privind adoptarea Ordonanţelor de Urgenţă.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri de Guvernul României nu e una oarecare.

Prin ea Guvernul modifică însuşi Codul fiscal!

Codul fiscal adoptat de Parlament după îndelungi dezbateri – s-a spus şi pe drept cuvînt – ar trebui să fie în România un fel de Tatăl nostru pentru creştini. Un Document care nu trebuie modificat așa cu una cu două, după cum vor mușchii celor de la Putere.

Miercuri, 30 martie 2016, Guvernul a modificat, prin Ordonanţă de Urgenţă, Codul fiscal.

Să stăm puţin şi să judecăm.

Ordonanţă de urgenţă!

Modificarea Codului Fiscal!

Pentru ce atîta efort al Guvernului!

Pentru ce încălcarea atît de gravă a procedurilor normale?

Ce era atît de urgent încît Guvernul tehnocrat să apeleze la o formulă pentru care au fost criticate toate guvernele politice postdecembriste?

Ce era atît de important pentru România încît să se modifice peste noapte Codul Fiscal?

Răspunsul e menit să te lase cu gura căscată.

Guvernul tehnocrat Dacian Cioloş a sfidat procedurile normale pentru a înlesi cumpărarea de către statul român cu bani de la buget a Cuminţeniei Pămîntului.

La conferinţa de presă la care s-au anunţat rezultatele negocierilor de trei zile (!!!) ale Guvernului cu proprietarii operei lui Constantin Brâncuşi, s-a spus opiniei publice că s-a convenit asupra sumei de 11 milioane de euro.

Prevăzînd tresărirea opiniei publice (cum dracu' 11 milioane de euro daţi unor români – proprietarii sînt români, locuiesc în Bucureşti – luaţi de la Buget în condiiile în care nu sînt bani de spitale, de autostrăzi, de grădiniţe, de şcoli, de muzee, de pensii pentru marii actori, numai şi numai pentru ca statuia să stea într-un muzeu şi nu la proprietari?!) Guvernul s-a grăbit să precizeze că Statul va da doar 5 milioane de euro.

Restul de şase milioane vor fi strînşi prin subscripţii publice.

Imediat Katiuşele Proiectului Dacian Cioloş au lansat salvele de cîntare a Premierului.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X