Editura Evenimentul si Capital

Dacian Cioloş n-are bani pentru mamele cu copii. Are însă bani pentru escrocheria care e Afacerea Cuminţenia Pămîntului! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 30 Comentarii | 4330 Vizualizari

Parlamentul, reunind de data asta toate culorile politice, a adoptat o Lege menită a mări indemnizaţiile pentru mamele cu copii.

Argumentul convocat de principalele partide ale ţării s-a referit la încurajarea natalităţii, dar şi a familiei prin acest mijloc, într-o ţară condamnată la depopulare, dacă ne gîndim la continua reducere a numărului de locuitori.

Împotriva acestei Legi s-a ridicat cu vîlvă premierul Dacian Cioloş. Pe facebook, locul de discurs public  al celor care vor să-l imite ostentativ pe Jupînul de la Cotroceni, Dacian Cioloş a denunţat Legea drept electorală, populistă, nepotrivită, iresponsabilă chiar, aducînd drept principal contrargument aserțiunea  că aplicarea Legii presupune bani daţi de la Buget.

– Nu sînt bani pentru aşa ceva! a protestat şi continuă să protesteze  Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş e – se pare – actorul propus de Regizorii noştri postdecembrişti – pentru un nou Proiect în cadrul jîrjoanei cu țara.

Se numeşte Proiectul Cioloş şi vizează cultivarea deşănţată a persoanei fizice a premierului în vederea parvenirii sale ca preşedinte în locul lui Klaus Iohannis, o raţă mecanică deja epuizată.

De cum s-a manifestat Dacian Cioloş împotriva Legii, bateriile de Katiuşa din presă, parte din artileria mediatică pusă în mişcare pentru realizarea Proiectului Dacian Cioloş, au şi lansat salve spectaculoase de laude aduse Gospodarului, Economului, Managerului, în fine, Tehnocratului Dacian Cioloş. Care Tehnocrat, iată, se opune măsurilor populiste ale politicienilor în anul electoral 2016. Care Tehnocrat, iată, e gata să stea de strajă 24 din 24 ore,  pe post de dorobanț cu pușcă,  la uşa Seifului cu Bugetul, pentru a nu lăsa să iasă dinăuntru bani fără rost.

Deşi nu sînt un adept al Proiectului Cioloş şi nici nu împărtăşesc soluţia tehnocrată ca mijloc de contracarare a clasei politice, aş fi gata să aplaud şi eu vigilenţa financiară a lui Dacian Cioloş, strigînd, în chip clasic:

Iată Omul!

Iată Tehnocratul!

Miercuri, 30 martie 2016, în şedinţa sa săptămînală Guvernul a adoptat, printre altele, o ”Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun cultural mobil clasat”.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 Din cîte se ştie din Constituţie, Ordonanţele de Urgenţă sînt acte legislative ale Guvernului adoptate în chip excepţional. Pentru a contracara obiceiul Guvernelor postdecembriste de a se substitui Parlamentului prin promovarea cu duimul a Ordonanţelor de Urgenţă, la Revizuirea Constituţiei, în 2003, s-au introdus condiţionări drastice privind adoptarea Ordonanţelor de Urgenţă.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri de Guvernul României nu e una oarecare.

Prin ea Guvernul modifică însuşi Codul fiscal!

Codul fiscal adoptat de Parlament după îndelungi dezbateri – s-a spus şi pe drept cuvînt – ar trebui să fie în România un fel de Tatăl nostru pentru creştini. Un Document care nu trebuie modificat așa cu una cu  două, după  cum vor mușchii  celor de la Putere.

Miercuri, 30 martie 2016, Guvernul a modificat, prin Ordonanţă de Urgenţă,  Codul fiscal.

Să stăm puţin şi să judecăm.

Ordonanţă de urgenţă!

Modificarea Codului Fiscal!

Pentru ce atîta efort al Guvernului!

Pentru ce încălcarea atît de gravă a procedurilor normale?

Ce era atît de urgent încît Guvernul tehnocrat să apeleze la o formulă pentru care au fost criticate toate guvernele politice postdecembriste?

Ce era atît de important pentru România încît să se modifice peste noapte Codul Fiscal?

Răspunsul e menit să te lase cu gura căscată.

Guvernul tehnocrat Dacian Cioloş a sfidat procedurile normale pentru a înlesi cumpărarea de către statul român cu bani de la buget a Cuminţeniei Pămîntului.

La conferinţa de presă la care s-au anunţat rezultatele negocierilor de trei zile (!!!) ale Guvernului cu proprietarii operei lui Constantin Brâncuşi, s-a spus opiniei publice că s-a convenit asupra sumei de 11 milioane de euro.

Prevăzînd tresărirea opiniei publice (cum dracu' 11 milioane de euro daţi unor români – proprietarii sînt români, locuiesc în Bucureşti – luaţi de la Buget în condiiile în care nu sînt bani de spitale, de autostrăzi, de grădiniţe, de şcoli, de muzee, de pensii pentru marii actori, numai şi numai pentru ca statuia să stea într-un muzeu şi nu la proprietari?!) Guvernul s-a grăbit să precizeze că Statul va da doar 5 milioane de euro.

Restul de şase milioane vor fi strînşi prin subscripţii publice.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 13:23 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 Regele Mihai. Românii își iau RĂMAS-BUN de la Majestatea Sa! Trenul Regal a ajuns la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului

Articole salvate