Editura Evenimentul si Capital

Dacian Cioloș: “Ministerul Sănătății pregăteşte un program de acţiune pentru victime ale arsurilor grave ”

Dacian Cioloș
Autor: | | 0 Comentarii | 171 Vizualizari

Primul ministru al României, Dacian Cioloș, a fost, miercuri dimineață, la Spitalul de Arși pentru a vedea care este starea victimelor din incendiul de la clubul Colectiv.

Premierul a declarat că răniții încep să se recupereze, însă spitalele nu au dotări.

“Am văzut câţiva dintre accidentaţii de la Colectiv, mai ales dintre cei care încep să recupereze şi încep să recupereze atât fizic, cât şi psihic pentru că au trecut printr-o traumă profundă. Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal. Dincolo de acest caz de la Colectiv, am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi ministerul pregăteşte pentru anul următor un program pentru arşi pentru a putea acţiona în mod specific atunci când este cazul în astfel de situaţii. (...)  Urmează să decidem şi rambursarea costurilor cu cei care au fost deplasaţi în străinătate, atât în Uniunea Europeană, cât şi în afara UE. Şi am înţeles că şi Ministerul Muncii va veni cu un ajutor pentru însoţitorii celor care au fost trataţi sau sunt trataţi aici în România. (...) Spitalele nu au dotări şi chiar sunt spitale care trebuie construite. Am spus celor de la Ministerul Sănătăţii că eu sunt dispus să analizăm împreună cu doamna ministru Răducu de la Fondurile Europene şi să facem linii prioritare de investiţii pentru spitale şi pentru dotări în măsura în care şi ministerul se pregăteşte cu proiecte şi putem să le demarăm cât mai repede. Asta este drama la noi, avem fonduri, uitaţi şi din fondurile structurale pe perioada 2007-2013 când pierdem câteva miliarde de euro şi, pe de altă parte, avem nevoie de investiţii. Este nevoie de implicare, coerență pentru a avea proiectele la timp, a fi pregătite, lansate cu multa transperență“, a declarat acesta în urma vizitei.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 11 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" şi la Institutul "C.C. Iliescu" - câte un pacient.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate