Editura Evenimentul si Capital

Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a DAT AFARĂ pe Gelu Diaconu, după ce acesta refuzat să plece singur. Diaconu, de dimineaţă: "Vreau să fiu demis". Şeful GUVERNULUI i-a făcut pe plac. Daniel Diaconescu, noul şef interimar al ANAF

Dacian Cioloş i-a sugerat lui Gelu Diaconu să renunţe la funcţia de şef ANAF
Autor: | | 49 Comentarii | 8428 Vizualizari

După ce şeful ANAF, Gelu Diaconu, a fost învinuit de DNA, premierul Dacian Cioloş i-a sugerat acestuia să demisioneze, spunând că va rezolva astăzi problema de la conducerea instituţiei. Tot în această dimineaţă, Diaconu a transmis un comunicat în care şi-a prezentat pe larg punctul de vedere în legătură cu dosarul penal în care este cercetat. Şeful ANAF susţine că instituţia pe care o conduce a ajutat procurorii să instrumenteze dosarul în care s-au emis cereri de arestare pentru deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Diaconu a spus că nu va demisiona. În jurul orei prânzului, Cioloş a revenit asupra subiectului, a spus că-l va demite pe Diaconu şi a anunţat că aşteaptă o propunere de la ministerul Finanţelor.

UPDATE 16.00: Daniel Diaconescu, directorul Direcției Fiscale din cadrul ANAF a fost numit în locul lui Diaconu.

UPDATE 15.00: Dacian Cioloş l-a demis pe şeful ANAF, Gelu Diaconu. Şi vicepreşedintele ANAF Mihai Gogancea-Vătăşoiu a fost eliberat din funcţie

UPDATE 12. 15: Dacian Cioloş, întrebat dacă îl va demite pe Gelu Diaconu: "Da, sigur. Aştept să vină doamna ministru cu variantele pe care mi le propune şi vom lua o decizie. Asta nu înseamnă că Gelu Ştefan Diaconu sau vicepreşedintele ANAF sunt vinovaţi, ei trebuie să-şi clarifice problemele cu justiţia, dar să nu fie ambiguitate la conducerea ANAF".

"Am avut o discuţie. Mi-a explicat motivele pentru care dânsul consideră că nu este vinovat, dar, date fiind acuzele, a înţeles şi dânsul că pentru ANAF e mai bine", a declarat Cioloş, în această dimineaţă.

Întrebat dacă Diaconu va fi demis, Cioloş a răspuns: "O să clarificăm astăzi."

În această dimineaţă, Gelu Diaconu a transmis presei un comunicat de presă în care a afirmat că nu va demisiona din funcţie, aşa cum i-a cerut şi ministrul Finanţelor, spunând că vrea să fie demis. Redăm mai jos punctul de vedere al lui Diaconu:

”Dupã cum cunoașteți, ieri, mi s-au adus la cunoștințã învinuirile în dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin Țuluș, constând într-un pretins abuz în funcție și favorizarea fãptuitorului.

Menționez faptul cã am solicitat sã fiu audiat, reținut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian.

Singura acuzație care mi se aduce atât mie cât și vicepreședintelui ANAF este aceea cã am emis douã circulare nelegale prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobânzile acumulate de alocațiile copiilor depuse în conturi precum și pentru persoanele realizatoare de venituri modice.

Reamintesc opiniei publice cã anomalia prevãzutã în Codul Fiscal a fãcut ca aplicația informaticã sã trimitã decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, întrucât CASS-ul se calcula la venitul minim și nu la venitul efectiv, potrivit legii.

Am aflat cu stupoare cã domnul procuror Țuluș apreciazã cã am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii și persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrâns de câteva sute de persoane pentru niște sume de sute de mii de ori mai mici decât cele pe care le-ar fi plãtit parinții copiilor și bãtrânii cu dividende de 2-3 lei rezultate din acțiunile deținute în urma vestitei cuponiade.

În plus, reamintesc faptul cã solicitarea de remediere a acestei aberații fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului și a ministrului de Finanțe de la acea vreme.

De asemenea, reprezentați ai instituțiilor care au propria Casã de Sãnãtate pentru Ordine Publicã, Siguranțã Naționalã și Autoritãți Judecãtorești mi-au atras atenția în mod imperativ cã, în urma emiterii acestor decizii, identitatea unora dintre angajații acestora sã fie desconspiratã, în relația cu Fiscul.

Revenind la logica kafkianã a organului de cercetare penalã, opinia publicã trebuie sã știe cã acesta considerã cã nu trebuia sã suspendãm prin circulare emiterea deciziilor de impunere pentru sute de mii de copii și persoane cu venituri modice întrucât nu existã un temei legal, fãcând totodatã o banalã confuzie în ce privește diferența dintre suspendare emiterii unui titlu de creanțã și anularea unei creanțe bugetare, apanaj al inițiativelor legislative ale MFP și ale Guvernului.

Și, pentru ca absurdul nu se oprește aici, informez pe aceastã cale opinia publicã ca Direcția Antifraudã  a sprijinit în mod activ DNA exact în instrumentarea dosarului privind fraudarea fondurile europene, de cãtre aceastã grupare.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate