Editura Evenimentul si Capital

Dacian Cioloş: "Domnului Arafat i-am cerut propria analiză. Am avut o discuţie telefonică cu el"

Dacian Cioloş
Autor: | | 4 Comentarii | 761 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş, invitat la emisiunea "După 20 de ani", a atins unele din cele mai fierbinţi subiecte ale acestor zile: verificarea modului în care au acţionat autorităţile în cazul Colectiv de către Corpul de control al Guvernului, majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, remanierea unor miniştri, răscumpărarea Cuminţeniei Pământului. Vă prezentăm cele mai importante declarații făcute de Dacian Cioloș:

 • Domnului Raed Arafat i-am cerut propria analiză. Am avut o discuţie telefonică cu el. Am vrut să mă asigur că schimbul de informaţii decurge cum trebuie între Corpul de control şi dumnealui.
 • Nu mă interesează să tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva. Vreau să se schimbe nişte lucruri. Lucurile acestea trebuie privite în ansmablu, şi nu emoţional. (...) Sunt deja câteva lucruri care s-au îmbunătăţit, sun deja modificări.  

Despre Secția de Arși de la Spitalul Floreasca:   

 • A fost un fel de delăsare. Nu s-au dus lucrurile până la capăt pentru că s-a finalizat investiţia, dar nu au fost, din câte am înţeles, suficienţi medici pregătiţi sau au fost medici care datorită şi nivelului de salarizare şi a responsabilităţilor pentru că să lucrezi într-o secţie de arşi presupune o responsabilitate mult mai mare decât în orice alt domeniu. (...) A fost o problemă de preluare a acelei secţii de către medici.
 • În momentul de faţă, avem câţiva medici care sunt la un training în străinătate şi urmează să vină în zilele următoare să deschidem această secţie. (...) Eu am înţeles că în câteva săptămâni - am discutat chiar astăzi cu domnul ministru al Sănătăţii - vom avea prima echipă de medici care va veni în urma acestui training şi ar fi în măsură să preia o parte din această secţie, câteva saloane, şi să înceapă să funcţioneze. 
 • În rest, convingerea mea e nu trebuie să mai copiem modele, trebuie să adaptăm sistemul la nevoile noastre. La nivel de SMURD, noi chiar dăm exemplu la alte ţări. Dar nu este suficient. Este doar o piesă dintr-un sistem.   

Despre ministrul Sănătății:  

 •   În ceea ce priveşte remanierea dacă voi lua o decizie în acest sens, voi face o analiză aprofundată. Am nevoie de echipă care să lucreze, o echipă pe care am format-o eu. În algerea echipei nu mi-a impus nimeni  nici un om...
 • În cazul ministrului Sănătăţii, presiunile politice le-aţi văzut public. Domnul Dragnea nu a venit să-mi spună să-l schimb. Dar fără suţinerea Parlamentului, Guvernul nu poate să funcţioneze. (...)
 • Îi ţin la curent pe liderii politici cu probleme pe care le avem.
 • Am discutat despre legea salarizării unitare, reforma administraţiei, despre ce vrem să facem în domeniul educaţiei, despre povestea cu doctoratele, despre programele de la Ministerul Apărării. Avem discuţii telefonice.
 • De la UNPR , vorbesc cu domnul Valeriu Streiu. Cu domnul preşedinte Iohannis, discut săptămânal.
 • Am stabilit acest obicei în care ne vedem săptămânal, chiar şi pentru 10-5 minute. Schimbăm informaţii, opinii, am nevoie şi de părerea dânsului. Au fost discuţii, despre criza cu bebeluşii. Mi-a cerut informaţii despre ceea ce se întâmplă
 • Ministerul Culturii, cel care s-a ocupat de răscumpărarea Cuminţeniei Pământului. Ce le-a spus guvernul proprietarilor? Ministerul s-a consultat pe etapele principale. I-am cerut să clarifice, fără echivoc, situaţia juridică a operei de artă. Eu ştiu că s-a negociat suma respectivă, preţul care să fie, şi s-a ajuns la 11 milioane. Echipa Ministerului Culturii a avut negocieri directe cu proprietarii. 
 • Lotul Microsoft – recuperare 11 milioane de euro. De ce nu se recuperează această sumă pentru a face 
 • Şi cei cinci milioane de euro sunt tot de la cetățeni cred că e important mesajul – e o cumpărare asumată de statul şi de poporul român. Nu este o piatră, aşa cum s-a zis, este o operă de artă cum o mare valoare aparte. Sunt puţine opere de artă de valoarea celor lui Brâncuşi care să se afle în România. Faptul că facem această subscriţie publică o facem pentru că am vrea să ne asumăm cumpărarea 
 • Dacă nu se strânge suma, înseamnă că nu ne asumăm această cumpărare. Va exista un precontract cu condiţiile foarte clare de achiziţie, un document public cu istoricul , condiţiile în care s-a negociat între comisia de la ministerul Culturii şi proprietari. Oamenii vor avea toate informaţiile. Va fi un aprteneriat între Guvern şi cetăţeni.   

Despre Petre Tobă:   

 • Plan de rezolvare privind plagiatele. Stați la aceeaşi masă cu domnul Petre Tobă. Vi se pare în regulă?
 • Integritatea rămâne un principiu important pentru mine nu sunt confortabil cu aceste afirmaţii. Nu este cazul să iau decizii au unilateral atâta timp cât nu sunt lămurite nişte lucruri. I-am cerut domnului ministru să vină cu un dispozitiv odată ce o contestaţie este depusă, în termen de 40 de zile, ea trebuie să aibă un răspuns. 
 • De ce nu sunt recuperaţi banii din prejudiciile stabilite prin hotărâri judecătoreşti. În iulie agenţia de reculerare va fi funcţională şi va începe să recupereze. E nevoie de oameni, locuri, dotare etc 
 • Creşterea economică – oamenii o pun pe seama consumului şi consum care riscă să crească, din păcate, mai mult pe baza importurilor.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate