Editura Evenimentul si Capital

Dacian Cioloş a fost prea blând cu Raed Arafat! Trebuia să-i ceară demisia în şedinţa de guvern

Malin Bot
Autor: | | 30 Comentarii | 10465 Vizualizari

Prim-ministrul Dacian Cioloş i-a spus ardeleneşte, printre rânduri, lui Raed Arafat ca are o mare problemă, după ce s-a descoperit încă o dovadă că şefii ISU ştiau de clubul Colectiv. Şeful Guvernului trebuia să-şi pună o întrebare simplă în sedinţa de guvern de astăzi şi apoi să-i ceară lui Arafat să demisioneze.

Am sesizat în EVZ şi pe B1 TV încă din 1 noiembrie 2015 că instituţia de stat care poartă principala răspundere pentru dezastrul de la Colectiv este Inspectoratul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu toate acestea, zile în şir Raed Arafat a luat apărarea celor de la ISU.

Din prima seară, fără nicio verificare de bun-simţ pentru o persoană care ocupă o funcţie atât de importantă, Raed Arafat a decretat: „Pompierii nu ştiau de existenţa acestui club”.

Nu a spus „E foarte ciudat că ISU nu a fost în control, am cerut o anchetă internă şi aştept rezultatele”. Nu a spus nici măcar „Nu comentez până când nu văd un raport”.

A spus categoric: „ISU nu ştia!” şi apoi s-a răţoit la cei care observau că ceva nu este în regulă.

În topul vinovăţiilor, ISU este plasat imediat după patronii rapace ai clubului care şi-au ucis clienţii în cele mai groaznice chinuri pentru motivul simplu că au vrut să facă profit cât mai mare cu cheltuieli cât mai mici.

Legislaţia şi propriile proceduri ale ISU faceau imposibil ca ceea ce susţinea Raed Arafat să fie adevărat. Asta cu atât mai mult cu cât Pompierii fuseseră la in incendiu pe platforma Pionierul, la un club aflat uşă în uşă cu Colectiv. Situaţia era cu atât mai evidentă cu cât, atunci când a avut loc incendiul de la Salsa, patronii Colectiv au publicat anunţuri în care au spus că „incendiul de la Salsa nu afectează concertul de la Colectiv”.

Legea obliga ISU să facă un control temeinic acolo după un incendiu. Asta dincolo de toate obligaţiile procedurale ale inspectorilor care au zone arondate.

 

În ciuda acestei situaţii evidente, aproape o săptămână secretarul de stat a susţinut cu tărie minciuna sfruntată că şefii ISU nu ştiau despre clubul Colectiv.

O atitudine extrem de ciudată care arată că fie Arafat habar nu are care sunt procedurile sistemului pe care îl coordonează, fie are motive ascunse să protejeze nişte vinovaţi.

În 2 noiembrie 2016, după ce am studiat atent legislaţia, procedurile şi organigrama ISU l-am sunat pe Arafat încercând să înţeleg de ce susţine o minciună evidentă. Voiam să văd dacă e incompetent sau are alte motive să mintă.  Era uimitor să constat că e posibil să avem un secretar de stat total habarnist în privinţa sistemului pe care pretinde că îl coordonează cu maximă competenţă.

Foarte ţâfnos, secretarul de stat Raed Arafat m-a redirecţionat la un şef din ISU care s-a apucat să-mi citeze din declaraţiile lui Victor Ponta, într-o limbă de lemn demnă de Telejurnalul unde se făcea cultul personalităţii lui Ceauşescu.  

...


 

In 2 noiembrie am atras atentia asupra vinovatiei clare a celor de la ISU in cazul Colectiv si mai ales asupra motivelor... Posted by Malin Bot on Wednesday, November 25, 2015... Omul nu a putut să-mi ofere nicio explicaţie cât de cât credibilă pentru situaţia care încălca grav întregul sistem de funcţionare al ISU. Ulterior, la o televiziune de ştiri, l-am auzit pe Arafat susţinând, în continuare, aceeaşi minciună sfuntată.  Pur şi simplu întreaga situaţie era total nefirească.

Apoi strada a explodat.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate