Editura Evenimentul si Capital

Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, PRIMA FOTOGRAFIE din lume este inestimabilă. Ochiul istoriei s-a deschis în 1826 şi de atunci urmărește amintirile omenirii

Istoria fotografiei a inceput in 1826
Autor: | | 0 Comentarii | 595 Vizualizari

Realizarea fotografiilor, un gest atât de simplu, în urma căruia înmagazinăm amintiri nepreţuite în arhiva emoţională. Fotografia este ochiul istoriei care nu ne lasă să uităm întâmplări şi fapte care au contat mai mult sau mai puţin în viaţa noastră, împletită de acel destin în mai multe acte, unele mai fericite, altele mai triste. Minunea lăsată de Creator unor anumiţi oameni, printr-un testament al evoluţiei, a ajuns pe pământ în 1826.

Totul a început odată cu inventarea daghereotipiei (n.r. - vechi procedeu de fotografiere, astăzi abandonat, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o placă de cupru argintată, sensibilizată cu vapori de iod și de brom). Louis Jacques Mande Daguerre (1787—1851) și Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) au inventat acel sistem. Înaintea perfectării procedeului mai sus amintit, Nicéphore Niépce a captat o fotografie cunoscută sub numele de 'View from the Window at Le Gras' în 1826. Totul s-a întâmplat datorită unui proces numit ”heliografie”, considerată cea mai veche fotografie din lume.

Imaginea intitulata Priveliste de la fereastra din Le Gras a fost facuta in anul 1826, de pionierul in arta fotografica, Nicephore Niepce

După moartea lui Niépce, Daguerre a continuat experimentele împreună cu fiul său, Isidore. Aceştia au realizat o fotografie prin daghereotipie, în 1837. Doi ani mai târziu, invenția a fost prezentată Academiei Franceze de Științe și Louis Daguerre a obținut brevetul. Guvernul francez a cumpărat brevetul și a anunțat invenția ca fiind un cadou ”gratuit pentru lume”.

Daghereotipia a fost folosită după 11 ani în studiourile din New York şi a marcat începutul erei moderne în fotografie.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate