Editura Evenimentul si Capital

Dacă Moartea pe Cruce nu a fost minciună, atunci nici Mântuirea nu este minciună!

Autor: | | 1 Comentarii | 1315 Vizualizari

Șapte fraze rostește Iisus pe Cruce și despre ele s-au scris biblioteci întregi. Acestea sunt: „Părinte, iartă-le lor că nu știu ce fac” – „Femeie, iată fiul tău” – „Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu mine în Rai” – „Eli, Eli, lama sabahtani? (Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce M-ai părăsit?) – „Mi-e sete” – „Săvârșitu-sa” – „Părinte, în mâinile Tale îmi încredințez sufletul”.

La o cercetare mai atentă, se observă că a patra, cea din mijloc, se deosebește fundamental de celelalte. În vreme ce restul sunt, ca să zicem așa, conjuncturale, legate strict de situația concretă a Răstignitului, „Eli, Eli, lama sabahtani...” are o încărcătură aparte. Acest cumplit strigăt de deznădejde demonstrează un lucru capital: că Iisus Hristos, cel mort pe Cruce și Înviat, a fost nu doar Dumnezeu adevărat, ci și Om adevărat. Om ca și noi, din carne și oase, care a suferit ca și noi și care a cunoscut cu adevărat Moartea. Inclusiv în ispite a fost asemenea nouă, de vreme ce a cunoscut deznădejdea.

N. Steinhardt glosează admirabil pe marginea acestui subiect:  

„Numai deznădejdea omenească de pe Cruce dovedește integritatea și seriozitatea jertfei, o împiedică a fi cine știe ce joc... Actul răstignirii a fost atât de serios, de autentic și de total inedit încât până și apostolii și ucenicii erau convinși că spânzuratul de pe lemnul din mijloc nu va învia.”

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate