Editura Evenimentul si Capital

Dacă Moartea pe Cruce nu a fost minciună, atunci nici Mântuirea nu este minciună!

Autor: | | 1 Comentarii | 1305 Vizualizari

Șapte fraze rostește Iisus pe Cruce și despre ele s-au scris biblioteci întregi. Acestea sunt: „Părinte, iartă-le lor că nu știu ce fac” – „Femeie, iată fiul tău” – „Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu mine în Rai” – „Eli, Eli, lama sabahtani? (Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce M-ai părăsit?) – „Mi-e sete” – „Săvârșitu-sa” – „Părinte, în mâinile Tale îmi încredințez sufletul”.

La o cercetare mai atentă, se observă că a patra, cea din mijloc, se deosebește fundamental de celelalte. În vreme ce restul sunt, ca să zicem așa, conjuncturale, legate strict de situația concretă a Răstignitului, „Eli, Eli, lama sabahtani...” are o încărcătură aparte. Acest cumplit strigăt de deznădejde demonstrează un lucru capital: că Iisus Hristos, cel mort pe Cruce și Înviat, a fost nu doar Dumnezeu adevărat, ci și Om adevărat. Om ca și noi, din carne și oase, care a suferit ca și noi și care a cunoscut cu adevărat Moartea. Inclusiv în ispite a fost asemenea nouă, de vreme ce a cunoscut deznădejdea.

N. Steinhardt glosează admirabil pe marginea acestui subiect:  

„Numai deznădejdea omenească de pe Cruce dovedește integritatea și seriozitatea jertfei, o împiedică a fi cine știe ce joc... Actul răstignirii a fost atât de serios, de autentic și de total inedit încât până și apostolii și ucenicii erau convinși că spânzuratul de pe lemnul din mijloc nu va învia.”
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate