Editura Evenimentul si Capital

Dacă ai nevoie de bani, indicii, semne: Ce să faci şi ce să NU faci atunci când este LUNĂ PLINĂ | VIDEO

Tot ce trebuie să faci.
Autor: | | 0 Comentarii | 9493 Vizualizari

Luna Plină a fost un subiect fascinant pentru oameni încă din antichitate. Ei au încercat să găsească legături între comportamentul uman şi fazele lunii. De altfel, cuvântul „lunatic” este derivat de la astrul nopţii şi desemnează o persoană cu un comportament bizar.

De lună sunt legate numeroase ritualuri religioase, agrare sau de dragoste care au generat o sumedenie de superstiţii. Iata câteva dintre acestea.

Una dintre superstiţiile despre Luna Plină spune că trebuie să eviţi cu orice preţ certurile în această perioadă, pentru că efectele unui conflict se pot simţi pe termen lung, dacă nu cumva pentru toata viaţa. Un obicei asiatic vechi interzice oamenilor bolnavi să privească Luna Plină pentru că se poate prelungi durata bolii. În unele ţări europene, se spune că nu e bine să dormi sub cerul liber atunci când luna ajunge în faza maximă, pentru că are o influenţă negativă asupra somnului şi stării de sănătate, în general.

Între crengi

În SUA se spune că dacă te uiţi peste umărul drept şi vezi Luna Plină, este semn de noroc. Dacă, întâmplător, vezi astrul nopţii pe partea stângă, te paşte un ghinion mare. Tot în State se crede că nu e bine să arăţi Luna cu degetul pentru că îţi poate atrage o săptămână de ghinion. În câteva zone din Asia se crede că dacă te uiţi întâmplător în sus şi vezi Luna Plină încadrată exact între crengile unui copac, vin vânturi mari din Est care pot compromite recolta. Astrul nopţii poate oferi indicii fetelor tinere în ceea ce priveşte data nunţii. Dacă o fată necăsătorită priveşte Luna Plină printr-o batistă de mătase transparentă şi imaginea acesteia se dublează, mai are de aşteptat un an până se va căsători. Dacă nu, ea poate ajunge la altar în scurtă vreme. Se spune că dacă în jurul Lunii Pline apare un nimb luminos, e semn că în 3 zile va ploua. Mai mult de atât, dacă aceasta are o culoare roşiatică, urmează câteva zile cu vânt puternic. În zonele rurale din Marea Britanie se credea că Luna este făcuta din argint. Atunci când aveai nevoie de bani, tot ce trebuia să faci este să te plimbi noaptea când e Lună Plină cu o monedă în buzunar, pe care să o răsuceşti între degete ca să se înmulţească!

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate