Editura Evenimentul si Capital

Ultimile CUVINTE adresate de părintele CALCIU DUMITREASA ROMÂNILOR

Părintele Calciu Dumitreasa a trecut prin Experimentul Pitești
Autor: | | 3 Comentarii | 3000 Vizualizari

Trupul neînsuflețit al părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa era adus, pe 30 noiembrie 2006, în țară din SUA.

Sicriul părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost depus în biserica mănăstirii "Radu Vodă" din București, biserică în care a slujit înainte de a fi arestat și expulzat de comuniști din țara sa.

Unul dintre luptătorii cei mai cunoscuți împotriva regimului comunist, exilat în America după 21 de ani de detenție politică, părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a încetat din viață la 21 noiembrie 2006, în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică.

După slujba înmormântării, sicriul a fost dus la mănăstirea "Petru Vodă", pe 2 decembrie, în apropierea comunei Poiana Teiului din județul Neamț, unde părintele și-a dorit sa se odihnească.

Înainte să-și dea obșteșcul sfârșit, părintele Calciu adresase o scrisoare credincioșilor din România, în care spunea:

"Poate că Dumnezeu a vrut să înțeleg că ceea ce am făcut eu, cu ajutorul Lui, a fost bine, și dau slavă Domnului că mi-a spulberat îndoielile pe care le aveam în privința afirmațiilor din predicile mele și a tonului lor. Aveam îndoieli în privința metodei pe care am folosit-o și știu acum că nu am ales-o pe cea mai bună, dar Dumnezeu a deschis inimile oamenilor ca să fie mai îndurători cu mine. (...)

Vreau să vă mărturisesc dragostea pe care o am pentru voi toți și vă cer iertare pentru orice greșeală am făcut, că cine poate spune că este fără greșeală?! (...) Sunt unii dintre dumneavoastră care cred despre ei că sunt mai buni și judecă, iar acest lucru nu este îngăduit. Umilința și smerenia sunt cheia tuturor virtuților. Ce-ți pasă ție - spune Sfântul Apostol Pavel - dacă sluga aproapelui tău stă sau cade, daca stă, pentru el stă, iar de cumva cade, pentru el cade. Cine privește cu ochi duhovnicesc înlăuntrul lui nu va zice niciodată: "eu sunt drept"; aceasta afirmație o face vameșul; ci, cuprins de jalea păcatelor pe care le descoperă întru el va spune împreună cu Sfântul Simeon Metefrastul: "eu sunt cel mai mare păcătos".

Nimeni în lumea asta nu este fără de păcat. Unul singur este, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care n-a avut nici păcat, nici măcar prăvălirea spre păcat".

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate