Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. „Stimată doamnă deputat, Rovana Plumb”

Autor: | | 0 Comentarii | 422 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„Stimată doamnă deputat, Rovana Plumb”

Subsemnatul Diaconu Ion, de profesie economist, vă rog, vă implor să nu mai mințiți poporul referitor la valoarea punctului de pensie:

1.Ați mințit pe 01.10.2016, la RTV, când ați afirmat că în prezent valoarea puncului de pensie este de 35 % din CSMB (câștigul salarial mediu brut pe economie), deși din 2013 până în prezent niciodată n-a atins 35%, ci a involuat în fiecare an de la cca 32% în ianuarie, scăzând până la cca 28% în decembrie.(...)

2. Ați mințit, tot la RTV, în lunile martie și mai 2016, când ați afirmat că „ majorarea pensiilor în 2016 s-a făcut cu mai mult dect prevede formula de calcul”. Ați uitat că, în cei 6 ani de aplicare a legii pensiilor nr. 263/2010, niciodată nu s-au aplicat prevederile Art.102 care arată că „valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie, realizat în anul precedent”. (...)

Din 2011 până în prezent, cele 50% cu care trebuia majorat punctul de pensie înseamnă 329 lei.

În concluzie, stimată doamnă deputat, așteptăm ca, tot la RTV să vă cereți scuze pentru cele două mari minciuni pe care le-ați lansat, în caz contrar nu veți mai avea ce căuta ca parlamentar al României și nici membru al PSD, pe care îl faceți de râs din cauza minciunilor dvs!!!

Ec. DIACONU Ion, com. I.L. Caragiale- Dâmbovița

„Susțin apelul pentru salvarea sportului românesc”

„La cei 93 de ani ai mei, vă rog să mă conside rați cel de-al 61- lea «sportiv» care susține apelul pentru salvarea sportului românesc. Cu atât mai mult și mai întemeiat mă alătur acestei drepte și justificate inițiative cu cât, timp de 12 ani, în perioada 1973-1985, ca președinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport al Comitetului Olimpic Român am contribuit la afirmarea marii majorități a celor ce au semnat acest apel. Acei ani au fost, după cum bine cunoașteți, de excepție în istoria sportului românesc. Reamintesc succesele dobândite la Jocurile Olimpice: la Montreal, în 1976, România a ocupat locul 5, la Moscova- locul 6, iar la Los Angeles, în 1984, locul 2, după SUA. Mai adug că la Jocurile Mondiale Universitare din România, în 1981, la care au participat 101 state de pe toate continentele, țara noastră s-a situat pe locul 1. Unde s-a ajuns acum se vede, din păcate! Este regretabil! Iată de ce sunt cu tot sufletul alături de cei ce semnează impresionantul Apel”.

General de armată (r) Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate