Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. „Solicităm ajutor constând în alimente pentru cei 43 de bătrâni ai Căminului din Bălcești”

Autor: | | 0 Comentarii | 265 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„Solicităm ajutor constând în alimente pentru cei 43 de bătrâni ai Căminului din Bălcești”

Căminul pentru persoane vârstnice Bălcești a fost înființat prin Hotărârea Consiliului Local al Orașului Bălcești, nr. 42/06.05.2011, ca serviciu social cu personalitate juridică, prin reorganizarea Spitalului Orășenesc Bălcești. Tot prin aceeași hotărâre de consiliu local s-a aprobat accesarea Programului de interes național „Dezvoltarea rețelei naționale de cămine pentru persoane vârstnice”, program în baza căruia am fost finanțați până la sfârșitul anului 2015. În vederea continuării activității pe anul 2016 Consiliul Local Bălcești a alocat suma de 246 mii lei, de asemenea Consiliul Județean Vâlcea a alocat într-o tranșă suma de 300 mii lei și în a doua tranșă suma de 123 mii lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziția acestuia. Consiliul Județean Vâlcea, a înaintat trei adrese prin care se propune Consiliului Local Bălcești transferul serviciului social prin preluarea de către acesta și transformarea în centru de îngrijire și asistență în structura DGASPC Vâlcea. În ședința extraordinară a Consiliului Local Bălcești din data de 25.08.2016, a avut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind „Transmiterea acordului Consiliului Local Bălcești, pentru transferul în subordinea Consiliului Județean Vâlcea a serviciului social Căminul pentru personae vârstnice Bălcești”, acesta fiind respins.

În ședința Consiliului Local Bălcești din data de 28 septembrie 2016 a fost pe ordinea de zi și „Proiectul de hotărâre privind aprobarea desființării Căminului pentru persoane vârstnice Bălcești”, dar acesta nu a fost aprobat. Prin adresa cu nr. 1309 din 10 octombrie 2016 pe care am înaintat- o domnului Primar Constantin Aleca și spre știința Consiliului Local al orașului Bălcești, am prezentat situația de fapt și anume: suntem unitate înființată de către consiliul local, acesta refuză transferul către consiliul județean, de asemenea refuză să ne desființeze, solicitându-i domnului primar să propună consiliului local rectificarea bugetului în vederea cuprinderii în acesta și a cheltuielilor de funcționare ale Căminului pentru persoane vârstnice Bălcești. Domnul primar a răspuns prin adresa nr. 15177 din 13.10.2016, unde nu menționează că va solicita rectificarea bugetului considerând că se impune reorganizarea acestuia, iar în ședința de consiliul local, nu a venit nici cu propunerea de rectificare a bugetului pe care am solicitat-o, nici cu propunerea de reorganizare a untității, neprezentând nici adresa consiliului local.

În ședința extraordinară a Consiliului Local Bălcești din data de 16.11.2016, primarul a inițiat și pus pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâri. (…) În cadrul ședinței au fost contestate atât legalitatea împărțirii în trei hotărâri a unei singure hotărâri așa cum a fost supusă aprobării și respinsă în ședința consiliului local din data de 28 septembrie 2016, precum și cvorumul necesar.

Secretarul orașului Bălcești nu a acordat avizul de legalitate pentru cele trei hotărâri, în consecință acestea nefiind adoptate. În procesul verbal al ședinței este consemnat modul cum s-au desfășurat lucrările. (...)

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate