Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. Domnule prim-ministru, când ați fost prudent în anul 2015?

Autor: | | 0 Comentarii | 299 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

 Scrisoarea săptămânii. Domnule prim-ministru, când ați fost prudent în anul 2015?

Subsemnatul Constantin Niculae, din comuna Slobozia, județul Giugiu, cu respect vă aduc la cunoștință următoarele:

Privesc cu atenție la emisiunile de știri, transmise și retransmise de posturile de televiziune, chiar și la emisiunile ziarului ce-l conduceți, de pe postul de televiziune B1. Am observat că ori de câte ori este intervievat domnul prim-minstru de către jurnaliști – reporteri în legătură cu/despre traiul românilor în guvernarea tehnocraților, în fruntea căruia se află în prezent, dânsul rostește cu deosebită insistență si, totodată, nonșalant, cuvântul PRUDENT. Mărturisesc că acest cuvânt , repetat la nesfârșit, a început să mă agaseze și de aceea solicit bunăvoința ziarulul „Evenimentu zilei”, bunăvionța de a-i adresa domnului prim-ministru, următoarea scrisoare deschisă:

Domnule prim-ministru,

în calitatea mea de simplu cetățean al României, pe care o administrați în prezent, dar și ca plătitor de taxe și impozite către Statul român, cu îngăduința domniei voastre și prin bunăvoința redacției „Evenimentu zilei”, îmi iau permisiunea de a vă adresa următoarele întrebări:

1. Când ați fost prudent în anul 2015? Atunci când prin bugetul alcătuit de guvernul dvoastră, pentru anul 2016, ați alocat Palatului Cotroceni fonduri cu 40% mai mari decât în anul 2015?

2. Sau când, prin bugetul pe 2016, întocmit de dvoastră ați permis parlamentarilor să provoace țării cheltuieli suplimentare față de anul 2015 în valoare de 7 milionane de lei?

3. Or, atunci, când, din același buget pentru anul 2016, v-ați tras la rezerva guvernului o sumă majorată, față de anul de bază 2015 , cu 500 mii lei?

4. Or, poate, atunci când din bugetul pentru anul 2016 ați alocat domeniului TRANSPORTURI, fonduri pentru cheltuielimai mici decât anul 2015- cu 1 milion de lei?

5. Ați acționat cu cumpătarea cuvenită atunci când parlamentarii au votat pentru ei înșiși, de la Moș Crăciun, pensii și indemnizații lunare - de o covârșitoare și SPECIALĂ MONSTRUOZITATE?

Salvați satul românesc!

În primul rând, țin să vă mulțumesc mult pentru publicarea primei scrisori și sper ca noi toți să fi înțeles ceva din ea.

Acum să revenim la subiectul care mă apasă: satul românesc, care pe zi ce trece se tot degradează, aproape inexplicabil aș spune. Motivul sau motivele sunt chiar în fața noastră, dar, pentru unii dintre noi, ele sunt străvezii. Țăranul român a trăit prost mai mereu în istoria sa, ca să nu mai spun în genunchi, iar cum România este acoperită de aproximativ 50% în mediul rural, ar putea spune ceva cu privire la existența noastră. Chiar și în ziua de astăzi, în majoritatea gospodăriilor, toaletele în mediul rural sunt situate afară, în fundul curții, apa curentă lipsește cu desăvârșire, la fel și gazul. Școlile arată jalnic la sate, despre biblioteci și spitale nici nu se poate pune problema. Copiii de la sate sunt în majoritatea lor analfabeți, neîngrijiți și bolnavi. Abandonurile școlare la sate sunt frecvente în clasele primare, și nimeni nu face nimic în privința aceasta?! Copiii, aici, sunt crescuți drept unealtă, sunt exploatați la câmp de mici, așa înțelegem noi existența și devenirea? Satul românesc nu merită o asemenea soartă, chiar și pentru simplul fapt că l-a dat omenirii pe Iuliu Maniu. Dar cine are urechi să audă și ochi să observe?

Cu stimă, Bogdan Silaghi - Baia Mare

Despre pensiile speciale

Da, așa este. Activitatea de parlamentar este foarte stresantă. Este așa de stresantă încât parlamentarii se înghesuie să fie aleși de două, de trei și chiar de patru ori! Pe lângă munca acestora, pentru un medic care operează pe creier sau cord, este curată distracție!

Cu stimă, Marian Costea

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate