Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. DISPERARE

Fiecare român cu durerea lui
Autor: | | 1 Comentarii | 884 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

 Scrisoarea săptămânii. DISPERARE

psihic din anul 1982,când Comisia de Expertiză a Spitalului Militar din Brașov, sub tutela Spitalului Militar Central din București și a Ministerului Apărării Naționale din acel an, a decis că sunt inapt ca bolnav psihic cu diagnosticul „Personalitate schizoidă”, având în permanență tulburări psihice (confirmate și de Spitalul de Psihiatrie Socola – Iași) cum ar fi: tulburare schizoafectivă, melancolie, schizo-melancolie etc. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (cu adresa de email: info@cjasvs.ro) îmi reproșează că iau medicamente gratuite pentru boli psihice (Anxiar, Cymbalta, Seroquel) fără acoperire, deoarece ultima mea internare la Psihiatrie a fost în anul 2014.

Indiferent de ultima mea internare și indiferent câți psihiatri și psihologi aș consulta - diagnosticul meu este clar: tulburare schizo-afectivă și am nevoie de tratament.

Precizez că nu m-am internat în anul 2015 deoarece atmosfera de spital de psihiatrie îmi face rău și îmi agravează boala, preferând să iau conștiincios medicamente acasă, în mediul familial.

Ce ar vrea cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui?

Să mă sinucid ca să se convingă că sunt bolnav psihic?

Ce ar vrea Guvernul lui Dacian Cioloș?

Să nu mai iau tratament și să ajung într-o stare groaznică?

Chiar și cu tratament, viața mea este foarte grea, darmite fără tratament.

Suntem o țară civilizată în care protejăm bolnavii - sau suntem o junglă în care domnește dreptul celui mai tare?

Ce părere aveți domnule Klaus Iohannis?

Aveți doar gândire și nu aveți suflet?

De ce nu înțelegeți suferința și amarul celor slabi și bolnavi, dar întelegeți imperativele marilor puteri din Vest?

Cine să ajute bolnavii psihic?

Suntem la cheremul oricui, care are chef să se ia de bieții amărâți?

Nu vă e rușine?

De ce nu vă luați de cei care au furat milioane de dolari?

Dacă aveți conștiință, vă rog să-mi dați un răspuns.

Un bolnav psihic

P.S.

- Voi anunța C.E.D.O. și instituțiile Uniunii Europene și toate organizațiile pentru drepturile omului din Europa de Vest, SUA și Canada despre groaznicul abuz (amenințare, intimidare, agresiune psihică și nedreptatea inumană împotriva bolnavilor psihic) comis de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui și de Guvernul României;

- A fi bolnav psihic nu înseamnă a fi idiot sau imbecil – așa cum cred unii - ci înseamnă a suferi cumplit;

- Vreți cumva voturi de la bolnavii psihic?

- Cunoscând obiceiul securist al celor din orașul Vaslui, chiar din toată România, de a căuta, interoga, cerceta, scotoci, investiga, intra în viața personală - la fel ca Gestapo-ul - a anumitor persoane - nu mă semnez cu numele meu real.

Sper ca legea „Big Brother” - votată la cererea americanilor și a lui Klaus Iohannis - nu va fi folosită împotriva mea;

- Domnilor Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, vreți să aveți pe conștiință încă un român care se sinucide?

Acest cinism al autorităților (împotriva bolnavilor psihic) este infiorător. Întrebați orice psihiatru sau psiholog spre a vă convinge de suferința și disperarea bolnavilor psihic în fața abuzurilor de orice fel;

- Despre ce încredere era vorba în propoziție, domnule Iohannis?

- Sunt absolut anti-alcoolic. (Nu consum alcool din anul 1982);

- Nici Securitatea comunistă a lui Nicolae Ceaușescu nu era atât de cruntă și zeloasă împotriva bolnavilor psihic ca actualele „autorități”;

- Bolnavii psihic nu se pot lăsa de fumat (nu există niciun fel de tratament anti-fumat pentru bolnavii psihic). Totuși, sunt și ei oameni. Nu știați?

Dacă vreți să-i exterminați pe cei slabi și bolnavi – puteți folosi lagărul de la Auschwitz!!!

(Apropos: Cum ați devenit voi puternici?)

„Cei tari se îngrădiră

Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi.

” Mihai Eminescu, anul 1874

(„Convorbiri literare”, decembrie)

Despre colectivism și individualism

Socetatea comunistă a promovat colectivismul: „De la fiecare după puteri și fiecăruia după nevoi!”

Numai că, omul este un animal individualist. Banc din anii ‘80:

„Ce-i al tău e și al meu, dar ce-i al meu e numai al meu!”.

Ce-a urmat după căderea comunismului: Când s-au vândut apartamentele, s-au înghesuit la ICRAL să le cumpere cât mai repede. După un timp a urmat montarea apometrelor, apoi montarea de contoare de gaze individuale, apoi montarea de repartitoare de căldură. Apoi încă ceva: montarea de uși metalice cu două și trei încuierători.

Încă un fenomen: cei care și-au făcut case prin zone limitrofe ale orașelor sau înconjurat de garduri metalice dublate cu plăci de plastic semitransparent. Nu-și cunosc vecinii, nu au relații cu aceștia.

Impresia mea este că ne-am sălbăticit.

Cu stimă, M. Costea

Scrisoare deschisă colonelului Dogaru

După cum ați observat, nu vă pot numi DOMN, deoarece acest cuvânt reprezintă un termen de politețe pe care nu-l meritați. Nu cunosc „faptele de arme” pe care le aveți pentru obținerea gradului de colonel. Am ajuns la concluzia că arma a fost condeiul în redactarea unor materiale pentru educarea „omului nou”, mobilizând militarii pentru proslăvirea comandantului suprem și „savantei de talie mondială. Într-o emisiune Realitatea TV vă prezentați ca un vajnic constructor al socialismului. Dacă sunteți sincer trebuie să recunoașteți că aportul a fost neglijabil, deci NUL. Cred că niciodată nu ați fost pe un șantier în care lucrau militari, cei care trăgeau la târnăcop și lopată, pentru a cunoaște eforturile acestora pentru realizarea normelor zilnice. Militarii erau însoțiți la punctele de lucru de subofițeri, iar ofițerii „munceau” pe terasa restaurantului din centrul orașului Bicaz. Nu puteți să vă plângeți că în perioada în care ați lucrat la MApN nu ați avut avantaje: bilete gratuite pe transport auto sau CFR, bilete gratuite în stațiuni de odihnă sau tratament, o masă gratuită la popotă, locuință - imediat ce se prezenta în noua garnizoană un ofițer.

Deci, înainte de 1989 nu ați dus-o rău.

Nici după 26 de ani nu ați reușit să vă „pocăiți”. Nu faceți altceva decât să provocați discordie în rândul românilor, fapt recunoscut de mulți analiști politici. În unele emisiuni anterioare, prin propunerile „ ingenioase”, solicitați desființarea DNA, ANI etc. Demonstrați o stare de inconștiență totală. Vă dau un sfat: lăsați neo-minerii ( cadrele militare în rezervă și retragere) să trăiască în liniște, beneficiind de pensiile lor „amărâte”.

Pensionar ing. Traian Dartu

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate