Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. „Cum fac bani supermarketurile din România”

Cuvântul cititorului
Autor: | | 2 Comentarii | 1366 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii. „Cum fac bani supermarketurile din România”

Mă numesc Lupescu Constantin și sunt din Lugoj. De foarte multe ori am constatat „mici greșeli” între prețurile afișate la raft și cele bătute la casă. Întrucât în toate supermarketurile aceste greșeli devin din ce în ce mai obsedante, mai ales în preajma sărbătorilor, am decis să vă aduc la cunoștință acest lucru, mai ales că peste 80% din concetățenii mei au simțit și ei că sunt înșelați dar, la orice sesizare, fie nu-i bagă nimeni în seamă, fie li se recomandă un telefon verde, care-ți consumă tot creditul cu zeci de roboței care te transferă de la unul la altul ca pe o minge de ping-pong, de rămâi trăsnit ca Ivan Turbincă la Poarta Raiului, cu nemulțumire cu tot, pe care o bagi în traistă și pleci cu ea acasă necăjit de te spurci doar cu înjurăturile la adresa făcătorilor la buzunare, care te sfidează cu emblema lor la tine în țară, poate chiar în propria ta ogadă, dacă o (mai) ai și pe aia, de nu ți-au luat-o băncile, străine și ele. În data de 23.12.2015, orele 12.55, am făcut mai multe cumpărături la magazinul A. din Timișoara, cu sediul central în București- Str. Brașov, sector 6. La casa de marcat am primit bonul fiscal nr. 00007 054 90138 0325/05400100/ TM 0560034757. Printre cumpărăturile făcute, la două dintre articole, am constatat că prețul de la casă este mai mare decât cel afișat la raft, și anume:

De la raionul „PEȘTE” am pus în coș 4 (patru) cutii salată icre așezate una peste alta exact în dreptul prețului afișat de 1,25 lei/bucata. După ce am plătit, am examinat bonul fiscal în care două cutii sunt cu prețul de 1,25 lei, iar celelalte două cu prețul de 2,06 lei/bucata.

2. De la raionul „LACTATE” am luat o cutie de smântână exact de sub afișul „ORICE ARTICOL SUB 5 LEI” și după cum observați pe bonul fiscal: SMÂNTÂNĂ (...) 32% 1x10,51= 10,51 lei.

Vă mulțumim anticipat pentru încrederea acordată.

C-tin Lupescu, Lugoj

Spălarea creierelor de după spălarea creierelor

-categoria teoremelor de nostalgică amintire -

Ultimul meu an de profesorat a fost la liceul „Caragiale” unde am predat matematică, informatică și astronomie. După cum se vede, eram multilateral pregătit să predau toate cele. Așa, ca un vajnic exponent al timpurilor nostalgice. A fost și ultimul an când s-a mai predat astronomia, 1993, la clasele a doișpea. Adică unor oameni în toată seriozitatea ce veneau cu mașina proprie la școală, și de multe ori numai pentru acest eveniment. „Dacă nu ne faceți o lecție d-aia mișto nu venim la ore, dom’ Profesor!” Așa că le-am făcut ore mișto. A fost și singura dată când îmi pregăteam expunerile acasă.

Rezultatul a fost acesta: la petrecerea de Bacalaureat, la paharul de vorbă elev-profesor, am fost întrebat: „Și acum ce facem noi, dom’ Profesor?, pentru că dumneavoastră plecați, ne despărțim, iar nouă cine ne mai explică?” „Dragii mei, aveți dreptate. Însă numai pe jumătate. Adevărat, eu nu o să vă mai pot învăța despre viața pe alte planete, de dincolo de țara noastră, asta este. Însă nu uitați că accesul către informație este liber pentru toată lumea. Nimeni și nimic nu vă poate opri să continuați singuri ceea ce am început eu”.

„Și mai țineți minte, pentru sănătatea voastră intelectuală: gusturile se discută și iar discută, adică se educă în continuare și după despărțirea noastră”. În acest fel mi-am încheiat activitatea de profesor la catedră.

În fapt, elevii mei de-a doișpea veneau la orele de astronomie să-și facă dușul anti-spălător-de-creiere.

Iată astfel cum s-ar putea realiza acțiunea sugerată de titlul acestui text.

Fost-profesor, Liviu ALGER

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate