Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

Autor: | | 0 Comentarii | 326 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii

„În interiorul Penitenciarului Poarta Albă și pe secția exterioară Valu lui Traian sunt încălcate o grămadă de drepturi”

Subsemnatul Custura Constantin, cu domiciliul stabil în Eforie Sud, în calitate de Persoană Privată de Libertate (PPL), condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de TRAFIC DE INFLUENȚĂ, vreau să vă dezvălui neregulile care se petrec în interiorul penitenciarelor din România și nerespectarea drepturilor și a condițiilor minime obligatorii de detenție prin OMJ 433/2010.

Am studiat mapa documentară a camerei având numărul C2 32950/ PPACT/15.04.2010, aparținând secției 1 și 2 la ce drepturi au persoanele Persoanele Private de Libertate. Aici, în interiorul Penitenciarului Poarta Albă și pe secția Exterioară Valu lui Traian sunt încălcate o grămadă de drepturi. Mai exact, a doua mafie siciliană. Se profită mult de faptul că presa nu are acces în interiorul penitenciarelor. Vă voi da câteva drepturi care se încalcă față de PPL.

1. 9.00 - 10.00. Control igienicosanitar în secțiile de detenție. RĂSPUNS: Nu se face așa ceva, poate doar pe hârtiile lor.

2. 10.00-12.00. Consultații la PPL (examen medical) la primirea în penitenciar și în timpul executării pedepsei, în mod periodic. RĂSPUNS: Din ceea ce am văzut și auzit de la alte PPLnu li s-a făcut nicio analiză la început și nici în timpul executării pedepsei, nici mie personal dacă nu declaram că am avut probleme cu plămânii nu îmi făceau și în timpul executării, nu, nu s-au mai făcut analize.

3. Spațiul de cazare, conform art. 1 aliniat 3, trebuie să fie de cel puțin 4 metri pătrați de persoană. RĂSPUNS: În prezent, camera în care suntem cazați are o suprafață de 40 metri pătrați și suntem 26 de persoane private de libertate. 4. Camerele de cazare sunt dotate cu mobilier pentru păstrarea bunurilor personale, de igienă și pentru desfășurarea unor activități educaționale conform art.

4. alin. 1 din anexa OMJ 433/2010.RĂSPUNS: Camerele de cazare nu sunt dotate cu niciun mobilier în afară de paturi suprapuse din metal (fier).

5. Camerele sunt dotate cu instalații de încălzire, utilități igienico-sanitare. RĂSPUNS: Camerele au instalație de încălzire cu o vechime de peste 20 de ani, care nu este în stare de funcționare, ne încălzim la o sobă veche.

6. Temperatura normală iarnăvară trebuie să fie de 19 grade C. RĂSPUNS: Vara sunt 35 de grade, te sufoci de căldură cu geamurile scoase din cauza căldurii și a mirosului urât și iarna o temperatură de maxim 10 grade Celsius(Conform art.8 din anexa 433/2010).

7. Conform art.4 aliniat 4, din anexa OMJ 433/2010, în interiorul camerei de detenție trebuie să fie dotate cu scaune sau băncuțe. RĂSPUNS: În interiorul camerei de detenție nu există scaune sau băncuțe.

8. Pentru păstrarea în condiții de igienă a alimentelor cumpărate de la Magazinul Penitenciarului cât și a celor primite de la familie prin sector vizite, trebuie să fie un spațiu adecvat. RĂSPUNS: Spațiul adecvat pentru păstrarea în condiții de igienă a alimentelor cumpărate cât și a celor primite de la familii se țin pe timpul verii sub pat și, pe timp de iarnă, pe geam. Sunt multe nereguli pe care trebuie să vi le spun, dar aștept răspuns la scrisoare asta la penitenciar.

Cu stimă, Custura Constantin

„Primarul Oprescu a luat comisioane”

Stimați redactori,

Primarul Oprescu a strigat în gura mare că n-a luat șpagă. Îl cred că n-a luat șpagă, a luat comisioane. Boala este generală. Nu cred că există în România un primar care n-a luat comisioane.

M.Costea, Ploiești

„Președintele aprobă jaful țării”

Pentru domnul Iohannis

Românii să aprobe prin Referendum Pensiile Speciale pentru PARLAMENT. Art.90 din Constituțieimpune aplicarea. Contrar, președintele aprobă JAFUL ȚĂRII!

Românul trădat și jefuit de politicieni

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:02 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate