Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

Autor: | | 0 Comentarii | 338 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii

„În interiorul Penitenciarului Poarta Albă și pe secția exterioară Valu lui Traian sunt încălcate o grămadă de drepturi”

Subsemnatul Custura Constantin, cu domiciliul stabil în Eforie Sud, în calitate de Persoană Privată de Libertate (PPL), condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de TRAFIC DE INFLUENȚĂ, vreau să vă dezvălui neregulile care se petrec în interiorul penitenciarelor din România și nerespectarea drepturilor și a condițiilor minime obligatorii de detenție prin OMJ 433/2010.

Am studiat mapa documentară a camerei având numărul C2 32950/ PPACT/15.04.2010, aparținând secției 1 și 2 la ce drepturi au persoanele Persoanele Private de Libertate. Aici, în interiorul Penitenciarului Poarta Albă și pe secția Exterioară Valu lui Traian sunt încălcate o grămadă de drepturi. Mai exact, a doua mafie siciliană. Se profită mult de faptul că presa nu are acces în interiorul penitenciarelor. Vă voi da câteva drepturi care se încalcă față de PPL.

1. 9.00 - 10.00. Control igienicosanitar în secțiile de detenție. RĂSPUNS: Nu se face așa ceva, poate doar pe hârtiile lor.

2. 10.00-12.00. Consultații la PPL (examen medical) la primirea în penitenciar și în timpul executării pedepsei, în mod periodic. RĂSPUNS: Din ceea ce am văzut și auzit de la alte PPLnu li s-a făcut nicio analiză la început și nici în timpul executării pedepsei, nici mie personal dacă nu declaram că am avut probleme cu plămânii nu îmi făceau și în timpul executării, nu, nu s-au mai făcut analize.

3. Spațiul de cazare, conform art. 1 aliniat 3, trebuie să fie de cel puțin 4 metri pătrați de persoană. RĂSPUNS: În prezent, camera în care suntem cazați are o suprafață de 40 metri pătrați și suntem 26 de persoane private de libertate. 4. Camerele de cazare sunt dotate cu mobilier pentru păstrarea bunurilor personale, de igienă și pentru desfășurarea unor activități educaționale conform art.

4. alin. 1 din anexa OMJ 433/2010.RĂSPUNS: Camerele de cazare nu sunt dotate cu niciun mobilier în afară de paturi suprapuse din metal (fier).

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate