Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Cuvântul cititorului. Fiecare român cu durerea lui

14-07/admin-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 335 Vizualizari

Poluare cu produse petroliere de doi ani: Amenajarea piscicolă Canalul ROMPETROL, înființată în iulie 2004, este poluată cu produse petroliere foarte toxice cu origine apa Canalului Navigabil Poarta Albă – Midia Năvodari (Ramura Luminița) și nici o instituție abilitată a statului român nu face nimic pentru depistarea poluatorului, refacerea potențialului ecologic și recuperarea prejudiciului.

Vinovați: Poluatorul și Administrația Bazinală de Apă – Dobrogea Litoral, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, s.a.

Subsemnatul Onea Dragoș, din Constanța, vă aduc la cunoștiință următoarele:

Așa cum am precizat în repetate rânduri public, începând cu anul 2004, am inițiat un proiect și concept etalon ”Natură și Civilizație”- primul din Dobrogea, pentru a promova acvacultura ca activitate economică și pescuit recreativ-sportiv (agrement), având ca obiectiv principaldezvoltarea durabilă și sustenabilă a ecosistemelor acvatice naturale și amenajare. Acest concept avea la bază atât principiile Codului European de Conduită pentru Acvacultură, cât și toate reglementările naționale și internaționale în domeniul mediului, apelor, sănătății, etc.

Realizarea conceptului necesită însă intensificarea unui luciu de apă care să corespundă din toate punctele de vedere scopului propus. După evaluarea mai multor oportunități și analize de risc m-am oprit la Canalul de aducțiune (priza de apă) al Rompetrol SA, ce face legătura între Canalul Navigabil Poarta Albă Midia Năvodari – Ramura Luminița și Stația de Pompe apă de incendiu a rafinăriei. Pe această suprafață totală de 2,8 ha, am realizat o amenajare piscicolă, în conformitate cu prevederile legale.

De aproape doi ani, culeg aproape zilnic ”roadele”acestei POLUĂRI cu Produse Petrolier grele: PEȘTI MORȚI și mai recent și PĂSĂRI Sălbatice (lișițe, cormorani, grauri), dar Dumnezeu știe câte alte Minuni ale Naturii care nu se văd cu ochiul liber mor lent și sigur pe sub apă prin contaminare și bioacumulare.

Este Datoria mea MORALĂ ca Adevărul să fie făcut public. Datoria mea MORALĂ și SOCIALĂ față de Toți OAMENII care Înțeleg că ”APA înseamnă VIAȚĂ” și că asemenea evenimente de Poluare pot distruge iremediabil și ireversibil un ecosistem acvatic și folosința acestei Ape (agricultură, zootehnie, acvacultură) și Ferească Dumnezeu – Potabilizarea.

Este Datoria mea Morală față de Toți Clienții mei care în toți acești ani mi-au respectat munca și au înțeles că se poate și la noi în România, cumpărând Pește Viu de Calitate, gustos și crescut cu Responsabilitate față de Sănătatea Oamenilor într-un Mediu strict Controlat și Monitorizat permanent. Față de Toți Clienții mei Pescari Sportivi, care au înțeles de la bun început ce înseamnă Pescuitul Recreativ Sportiv și sistemul de pescuit !Prinde, Fotografiază și Eliberează” bucurându-se astfel atâția ani de Peștii și Diversitatea Piscicolă cu care am populat de la început acest ”Paradis acvatic”. Este de Datoria mea Morală și Socială față de Copii pentru care am organizat în acești ani Concursuri Gratuite de Pescuit, de dragul lor, cu ocazia Zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului. Care au învățat de fiecare dată ce înseamnă să respecți Natura, apele și peștii. Este de Datoria mea Morală și Socială față de Telespectatorii care au vizionat an de an atâtea Emisiuni educative de Pescuit Sportiv, Acvacultura, înțelegând astfel Respectul pentru Natură, Ape, Pești și Oameni. Este Datoria mea Morală față de copilul și soția mea care acum nu înțeleg sensul celor 10 ani furați din viața de familie. Este Datoria mea Morală față de Toți Profesorii mei care Înțeleg de ce am vrut să renunț la Doctorat.

Farmacii la tot pasul, fără farmaciști

În orașul Tg. Jiu, au prosperat în mod deosebit farmaciile, magazinele ”second hand” (de cârpe) și cârciumile. Privind farmaciile, acestea au apărut ca ciupercile după ploaie. Sunt cca 10 farmacii pe km/pătrat. Ba în centrul orașului sunt chiar unele lângă altele (Catena, Dona, etc). Concurența nu este la preț (acestea fiind aproximativ aceleași la toate farmaciile), ci se întrec în reclame și reduceri de tot felul. (EX. ”reduceri de până la 30% și alte bazaconii și găselnițe ca și cum ar fi lenjerie, haine sau alte produse. Ba unele farmacii practică reduceri nominalizate (de exp. Paracetamol, etc).

Pastilele din farmacii sunt prescrise de doctori, pentru diverse boli, iar reclamele la aceste doctorii trebuie să fie inutile. Consumul în exces de medicamente de orice fel este nerecomandat și chiar nesănătos corpului uman, dat acest lucru nu-i ”deranjeajă” pe domnii patroni de farmacii, ei urmăresc doar profitul uitând menirea ce o au de a fi ajutoarele medicilor în tratarea unor boli.

De fapt, în unele prospecte adresate consumatorilor de medicamente scrie: ”Pentru orice nelămurire, adresați-vă medicului sau farmacistului”, dar cum să te adresezi farmacistului care a devenit vânzător de pastile? Îți va spune el adevărul despre aceste pastile?

Am să vă relatez o întâmplare dintr-o astfel de farmacie: ”Când am intrat în farmacie, d-șoara vorbea la telefonul mobil. Am așteptat ceva timp, după care tânăra farmacistă zice: trebuie să închid telefonul, deoarece am un client și te voi suna eu mai târziu”. I-am atras atenția tinerei că eu nu sunt un client, ci un pacient. Clienții sunt la piață, la varză, ceapă și roșii. S-a simțit ofensată și m-a întrebat răstit: Și totuși ce dorești d-ta? Gândindu-mă că în apropiere mai sunt 2-3 farmacii, i-am răspuns: Nu mai doresc nimic. Deci la această farmacistă să-i cer sfaturi?

Ea a devenit pur și simplu o vânzătoare de pastile, uitând de rolul uman al activității sale, de a fi un ajutor prețios al medicului

Oare când se va înțelege acest lucru? Nu sunt sigur că voi apuca acele vremuri.

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!
Alte articole din categoria: Cuvantul cititorului

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate