Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Primăria Sectorului 2 explică modul în care se obține un loc de parcare

Autor: | | 2 Comentarii | 722 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65- 67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Primăria Sectorului 2 explică modul în care se obține un loc de parcare

la scrisoarea domnului Luca Argoian publicată în cotidianul pe care cu onoare îl conduceţi, sub titlul „Abuz al Primăriei Sectorului 2”, vă transmitem următoarea informare: Documentul la care face referire cititorul dumneavoastră, domnul Luca Argoian, nu este un „abuz al Primăriei Sectorului 2”, aşa cum îl califică domnia sa, ci este o obligativitate stabilită pentru toţi bucureştenii beneficiari ai locurilor de parcare, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti numărul 218 din luna decembrie 2015. Documentul respectiv instituie un model unic de declarație de impunere privind stabilirea taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru persoane fizice (Anexa nr. 2.5 la HCGMB 218/2015) sau persoane juridice (Anexa 2.4 la HCGMB 218/2015) indiferent de modul de utilizare a locurilor publice (desfășurarea de activități de comercializare, prestări servicii, jocuri de noroc și schimb valutar, organizare de șantier, parcări de reședință, mijloace publicitare sau căi suplimentare de acces).

La punctul 3.21 Dispoziții generale alin (6) se prevede obligativitatea depunerii acestei declarații, anual, până la 31 ianuarie

. În Sectorul 2, la plata taxei de ocupare a domeniului public cu parcări de reședință se realizează, în mod eficient și modern, prin prezentarea contribuabilului, o singură data, la Administrația Domeniului Public Sector 2 doar atunci când se încheie contractul de închiriere pentru locul respectiv.

Primăria Sectorului 2 asigură posibilitatea achitării tuturor taxelor locale ale contribuabilului, inclusiv a taxei pentru parcarea de reşedinţă, prin toate mecanismele de plată: plată în numerar la toate oficiile poștale de pe raza municipiului București sau stațiile OMV, cu cardul, prin intermediul POS–urilor din sediile organului fiscal, cu cardul online prin intermediul www.ghiseul.ro și www.impozitelocale2. ro, prin ordin de plată sau prin mandat poștal.

Această prevedere cuprinsă în Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 218, din luna decembrie 2015, care specifică obligativitatea depunerii anuale a declarației de impunere, creează un disconfort major locuitorilor Sectorului 2 care se văd nevoiți să facă numeroase drumuri între Administrația Domeniului Public Sector 2 și Direcția Venituri Buget Local Sector 2 pentru depunerea acestei declarații, disconfort creat tuturor bucureştenilor în sectoarele lor de reşedinţă.

Am solicitat primarului general, domnul Ioan Răzvan Sava, să propună modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adresă pe care v-o anexăm.

Astfel, pentru evitarea neplăcerilor cauzate tuturor bucureştenilor care sunt beneficiari ai locurilor de parcare, Primăria Sectorului 2 propune modificarea acestei hotărâri, în sensul că, la depunerea „declarației de impunere pentru parcări de reşedinţă” să se poată aplica în mod legal și eficient prevederile alin (7) care menţionează că depunerea acestei declaraţii se face la începutul / modificarea / încetarea activității (la încheierea contractului iniţial, la apariția unei modificări sau la încetarea contractului de închiriere).

Apreciem că o astfel de modificare (în sensul eliminării obligativității depunerii anuale a declarației de impunere privind taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcare de reședință pentru persoanele fizice sau juridice) va veni în sprijinul tuturor bucureştenilor prin eliminarea birocrației și asigurarea unui mod de lucru eficient și civilizat la nivelul anului 2016.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate