Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

Autor: | | 4 Comentarii | 690 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii. „Deșeurile medicale se ard lângă blocul nostru”

Subsemnatul Diaconeasa Florian, domiciliat în București, str. Emil Racoviță, nr.12, bl.R3, et. 8, ap.74, sectorul 4, vă rog să binevoiți a soluționa dumneavoastră cazul de poluare maximă. Blocul nostru este situat la 80 de metri de Spitalul nr.9 și în fiecare noapte se ard în crematoriul de lângă noi toate deșeurile medicale (seringi, mănuși și alte lucruri medicale). Noi, cei de la etajele superioare ale blocului, nu putem deschide ferestrele și nu putem pune rufe la uscat.Am făcut sesizare la Garda de Mediu, dar degeaba. Este un miros toxic și mult praf. Ferestele din termopan alb sunt de culoare maro pe dinafară.

Vă mulțumesc, Diaconeasa Florian

„Am fost abuzat sexual în Penitenciarul Iași”

Am fost abuzat sexual timp de două săptămâni, zi de zi, seară de seară, în camera 25, secția 9, din Penitenciarul Iași, de către colegii de cameră, P., O.D.,P.F., N., și un ungur pe care nu mai știu cum îl cheamă.

Mă numesc Petrovici Petronel Dorel și împlinesc 20 de ani la anul , pe 4 februarie. Sunt condamnat pentru furt și în data de 12 august am trecut de la regimul închis la cel semideschis. Așa am ajuns în camera 25, de unde urma să fiu mutat la Penitenciarul Poarta Albă. Pe 3 septembrie urma să plec la Poarta Albă cu oprire la Slobozia. Când am dus bagajul la magazie, agentul care a venit să mă ia a văzut că sunt bătut și vânăt la ochiul drept, motiv pentru care m-a trimis la cabinetul medical însoțit de alt agent. Înainte de a ajunge la cabinetul medical, am fost dus la șeful secției 9 care mi-a spus exact așa: fii băiat în continuare și nu spune nimic, nici la cabinet, nici în Penitenciarul Poarta Albă! În cabinetul medical erau trei bărbați și o femeie, au văzut că sunt bătut, că am coastele vinete și pe stânga și pe dreapta, ochiul drept era și el vânăt. Nu am făcut cum mi-a spus șeful secției și am spus celor de la cabinet că am fost violat. Aceștia au făcut bilet de trimitere la Spitalul militar din oraș, unde am plecat imediat cu o mașină, însoțit de doi agenți. La spital am fost văzut de patru medici, doi bărbați și două femei, care m-au controlat și mi-au făcut radiografie. Când m-am întors la penitenciar, la intrare, inspectorul Ispir mi-a spus că până voi pleca la Poarta Albă, voi sta în camera 8, secția 9. Normal era să se facă o anchetă și să fiu dus la psiholog. După 11 ore am plecat spre Poarta Albă, întro cușetă, deoarece în mașina care ne transporta se afla și numitul P.F. cu care am stat în camera 25 și care mă violase. Asta am pățit eu în Penitenciarul Iași, îmi este frică în continuare și o să cer să fiu protejat. În toate penitenciarele se întâmplă asemenea fapte, cadrele știu despre ele, dar nu fac nimic ca să nu afle presa sau televiziunile. O să fac o plângere la toate organele statului și o să scriu la ziare și la televiziuni ce am pățit, precum și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. În afară de abuzurile sexuale și bătăile la care am fost supus, agresorii mei mă puneau să le fac masaj sau ventilație când era caniculă. Dormeam 2-3 ore pe noapte. Vă mulțumesc că ați avut răbdare să citiți această scrisoare și vă rog să sesizați și dumneavoastră organele de anchetă. Degeaba anunțați A.N.P, când vin ei în control se știe și totul este bine, se dă mâncare bună, se dă totul legal. După ce pleacă, totul revine ca înainte. Pentru ce am pățit consider că nu numai agresorii mei sunt vinovați. Este vinovat tot sistemul penitenciar, la fel ca și agresorii .

Vă mulțumesc

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate