Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

CUVÂNTUL CITITORULUI
Autor: | | 0 Comentarii | 186 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii : Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine...

Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea (condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, hotărâre care nu-i definitivă!), privind defăimarea socială și votat în Senat, este împotriva libertății de exprimare. Liviu Dragnea prezum că și-a dorit ca acest proiect de lege să arate tuturor penalilor din partide cât le este de util. Acest proiect, dacă va trece și de Camera Deputaților, devenind lege, este clar că aceasta va fi neconstituțională. Parlamentul și partidele sunt cuprinse de îngrijorare, având în vedere amploarea corupției și caută să pună botniță Presei, ca să nu mai facă dezvăluiri, faptele reprobabile să nu mai fie aduse la cunoștința publicului. Senatorii și-au dat această lege din interes personal, ca să se protejeze de acuzațiile de corupție, ca gunoiul să stea ascuns sub preș. Parlamentarii venali se simt vulnerabili și nu mai pot conta pe ungerea cu mir la locul de muncă, ca mod de salvare. Mulți dintre ei nu mai trebuie „defăimați”, fiindcă se autodefăimează, adică se fac singuri de râs. În această situație trebuie pedepsită și autodefăimarea.

Lui Sorin Oprescu nu i s-a făcut rău, ci și-a făcut rău...

Acuma, un om care are studii superioare, trebuie să facă diferența dintre el și un muncitor de la salubritate, printr-o comportare demnă. Pe muncitorul de la salubritate – lipsa de studii superioare îl face scrupulos. Această lege este superfluă, fiindcă problema poate fi rezolvată de instanțele de judecată, însă demnitarii venali se tem de acestea, deoarece în ultimul timp își fructifică independența și imparțialitatea, judecătorii nu se tem de politicieni. Este cunoscut faptul că Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil un proces, prin care a dat în judecată Evenimentul zilei. Regimul juridic al vieții private și al demnității persoanei umane este reglementat de noul Cod civil (aflat în vigoare!), art.70- 77, coroborate cu răspunderea delictuală (art. 1349) și răspunderea pentru fapta proprie, art.1357, cu privire la condițiile răspunderii din același Cod civil. Parlamentarii încearcă fel și fel de manevre, pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, ca să-și asigure privilegii, să nu fie egali în raport cu ceilalți cetățeni, în fața Justiției. Ca să nu cadă în capcană, Presa trebuie să ia atitudine, să se solidarizeze, pentru a împiedica apariția acestei legi inițiate de Liviu Dragnea, vizibil deranjat și mișcat și el de cele relatate de mass-media, fiind pus într-o lumină nefavorabilă, potrivit faptelor sale. Presa nu trebuie pusă la zid în mod mascat. Este utilă socetății având un mare rol moralizator. Împotriva defăimării este suficientă Legea nr. 61 din 27.09.1991, art.2, pct.1! Demnitarii noștri, parlamentari, prim-miniștri, primari, președinți de consilii județene, miniștri, trebuie să aibă grijă să mențină tot timpul locuințele curate și în ordine, pentru că nu se știe când le pot pica în vizită, pe neașteptate, procurorii DNA. N-am auzit vreunul din liderii partidelor de la noi să condamne corupția din partidele lor. Se luptă să eternizeze corupția prin diferite tertipuri, chiar dacă există riscul dubelor la poartă.

Ion Pătrașcu

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate