Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

14-05/pagina_4-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 65 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă.

Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu

Scrisoarea săptămânii

Scrisoare deschisă către D.N.A și primarului General al Municipiului București - profesor doctor Sorin Oprescu

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi si Închiriere, denumită în continuare A.P.T.T.I, înscrisă în registrul special de la Ministerul Justiţiei sub nr.18/02.04.2007, Cod de înregistrare Fiscală 21612398/23.04.2007, membră a Federatiei Operatorilor Români de Transport, cu sediul ales în Bulevardul Hristo Botev, nr. 10-12, sector 3, Bucureşti, reprezentată prin Lăzărescu Cristian în calitate de vicepreședinte,

Vă solicităm ca de urgență să luați act de ilegalitățile comise de funcționari din cadrul Primăriei Municipiului București, și să extindeți cercetările și în dosarele referitoare la autorizațiile taxi atribuite ilegal, respectiv cele ce fac obiectul dosarului 10910/13/11.11.2013, înregistrat la D.N.A, acesta fiind un model al faptelor de corupție comise de către Ion Dedu și subalternul sau Cristian Eremia, acesta pregătind actele și răspunsurile direcției.

Încă din momentul apariției legii speciale, transportul în regim de taxi s-a desfășurat într-un mod monopolist, neconcurențial și în detrimentul clienților, aceștia din urmă neputând beneficia de valorile reale ale unei economii de piață, principala cauză fiind chiar monopolul impus și deținut de Direcția Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulației, prin directorul său executiv Ion Dedu.

Acesta, de-a lungul timpului, a făcut tot ce i-a stat în putință să monopolizeze această activitate în propriul lui interes și al apropiaților săi, în special a nașului său de cununie, naș cu care a fost asociat în firma pe care a deținut-o, înainte de a fi numit director în P.M.B.

În anul 2010, acesta, în loc să elibereze autorizațiile taxi ce trebuiau a fi prelungite în termenul legal de 30 de zile și în baza reglementărilor legii speciale 38/2003, a tergiversat acest lucru întârziind eliberarea autorizațiilor taxi cu peste 10 luni, deși termenul legal era de 30 de zile. A făcut acest lucru special sperând că va putea modifica o hotărâre a Consiliului General, hotărâre ce modifică legea în sine, avantajându-l în procesul de acaparare al autorizațiilor taxi.

Menționăm că în acea perioadă dânsul a pus în aplicare acel proiect de modificare a H.C.G.M.B 178/2008, fără ca acesta să fie modificat și votat nici până în ziua de azi de către Consiliul General al Municipiului București, fiind chiar respins la vot.

Confederațiile, Asociațiile, Patronatele ce reprezintă această breaslă de-a lungul timpului au formulat numeroase petiții la adresa acestui director, dar de fiecare dată acesta interpreta legea după bunul său plac refuzând întrutotul respectarea ei.

Mulțumim autorităților statului, pentru felul în care și-au făcut treaba în acest caz, felicităm procurorii ce au avut puterea de a ancheta aceste fapte de corupție și îl rugam pe domnul Primar General Sorin Oprescu să-l demită de urgență pe acest director Ion Dedu din funcția ce o deține, mai ales că acesta din urmă mai este cercetat întrun dosar penal în care instanța a dispus propunerea de începere a urmăririi penale asupra acestuia în dosarul cu nr.3187/303/2014, înregistrat la Judecătoria sectorului 6 București, desființând rezoluția procurorului de N.U.P.

Lăzărescu Cristian - Vicepreședinte F.O.R.T și A.P.T.T.I

„Au pus asfalt direct pe pământ”

Locuiesc de 14 ani pe strada George Enescu, stradă pe care au început lucrări de apă/canal din 2013 și nu s-au terminat încă din lipsă de „bani” - așa a justificat „constructorul”, iar primarul a spus că așteaptă să pună și „gazele” promise de el în două campanii electorale și de cel de dinaintea lui. Eu am făcut fotografii pe această stradă „refacută” de Primaria Agigea, pe care nu se poate merge nici pe jos, pe o porțiune importantă. Mă refer la strada care ține de la Școala generală din Agigea (centru) până la noul cartier al Tineretului spre fosta fabrică de mobilă Hondor. În toamna trecută au pus puțin asfalt în dreptul Cimitirului Turcesc direct pe pământ, unde au săpat să pună o conductă, se poate vedea și acum. Banii cheltuiți eu nu știu dacă sunt din fonduri europene sau de la bugetul local, dar domnului primar cred că nu-i pasă, deși a văzut stadiul lucrărilor, suspendate/ oprite din 2013. Primarul comunei Agigea cred că nu ar trebui să se plângă de bani pentru o porțiune de aproximativ doi km. Eu nu știu dacă banii s-au cheltuit înainte de terminarea lucrărilor sau sunt alte motive.

Viorica Micu, Agigea

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:56 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. Cel puțin 22 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate