Editura Evenimentul si Capital

Cuvântul cititorului. „Când fură, solicită ajutor divin, se stropesc cu aghiasmă”

Cuvântul cititorului
Autor: | | 5 Comentarii | 1047 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65- 67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii. „Mi-au fost furate patru scrisori”

Vă scriu ca să-mi descarc „năduful” nu țin neapărat să fie publicate. Nu ăsta e scopul acestor rânduri.

Sunt Matei Cantacuzino, arhitect, stabilit de peste patruzeci și patru de ani la Bruxelles. Fost refugiat politic, exilat, de înțeles de ce! Ajuns la peste 79 de ani, ne gândim, soția mea și cu mine, să ne întoarcem să ne sfârșim zilele pe pământul unde ne-am născut. Facem de aproape doi ani teste ( încercări, tatonări!). Soția mea este deja în țară, din iulie 2014, iar eu fac încă „naveta” ( două- trei luni) la Bruxelles, unde locuiesc copiii și nepotul, și mă mai duc la revizii medicale. Sunt revoltat, scopul prezentei este faptul că, în 2015, mi-au fost interceptate -„furate”, patru (4) scrisori, pe ruta Bruxelles - Constanța. Prima în ianuarie 2015 - conținea extrasele de bancă pe luna decembrie trimise soției mele la Constanța, a doua în februarie 2015, cu numai câteva extrase de bancă. Cel mai important însă este „furatul” unei scrisori pusă în cutie de fiul meu pe ziua de 19 decembrie 2015, cu niște formulare de la Casa mea de Boală din Bruxelles, care trebuiau semnate. S-a pierdut în „neant”- nu știu cine era interesat, ca „supliment” s-a „rătăcit” și o felicitare de Crăciun, Anul Nou și ziua de naștere a soției, trimisă de fosta echipă din spitalul unde a lucrat soția mea. SCANDALOS- RUȘINOS!

Fiul meu a depus o reclamație Poștei din Bruxelles și a scris o scrisoare la două ziare (francofon și neerlandofon cu „aventura Poșta Română”). Vă rog să mă scuzați pentru lungimea acestor rânduri, dar din familie, apoi din viață și în țara în care trăiesc- am învățat să fiu corect.

Cu toată stima și tot respectul, cu sărutări de mâini,

Matei Cantacuzino

„Când fură, solicită ajutor divin, se stropesc cu aghiasmă”

Mă numesc Moise Lazăr, din Buzău, și am foarte multe nemulțumiri față de clasa politică actuală. De 25 de ani facem experimente pentru a vedea pe ce drum mergem; nu mergem pe niciun drum și nici pe o potecă, ci orbecăim în ceață fiind amăgiți de promisiuni deșarte de pseudoreprezentanți aleși ai nației, care s-au ales între ei pe linie de partid, mințind cu nonșalanță câte-n lună și în stele. Că vor face drumuri, șosele, vor aduce lapte și miere, și au adus numai fiere. Aceste fiare haine, care au și 4-5 mandate, au adus iadul pe pământul românesc, au distrus industria așa cum era ea, agricultura, mineritul, au devastat pădurile, au izgonit intelectualii și tineretul din țară, au devenit lăcuste, termite, șacali pentru populația României, și-au făcut palate-n țară, case de vacanță, au iahturi, avioane și mulți români mor de foame. Dacă unele instituții ale statului vor să facă dreptate, acești parlamentari și-au votat imunitate. Când fură, înșală, jefuiesc, solicită ajutor divin, se stropesc cu aghiasmă, fac mătănii, se miruiesc, dar dracul care a intrat în ei nu le mai dă drumul și atunci îi vom vindeca noi, electoratul român, apelând la glumele copilăriei prin versurile:

„Scoate drace ce-ai furat

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate