Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. „A fost Petrache Lupu un sfânt sau un escroc?”

Autor: | | 3 Comentarii | 1325 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„A fost Petrache Lupu un sfânt sau un escroc?”

Cu privire la ciobanul „profet” Petrache Lupu din Maglavit-Calafat- Craiova: În anul 1935, anul în care m-am născut eu, Petrache Lupu s-a întâlnit și a vorbit cu „Moșu” Dumnezeu în trei zile de vineri consecutiv.

Iată un exemplu de manipulare, propagandă creștină:

Întrebarea care se pune: -A fost Petrache Lupu un sfânt sau un escroc?

-Nici vorbă! Nu a fost nici una, nici alta. Escrocii au fost toți aceia care au profitat de pe urma bolii lui, în frunte cu „slujitorii bisericii ortodoxe”.

-Petrache Lupu a fost un cioban analfabet în opinci, un inocent fără carte, un „vizionar delirant”, un om „sărac cu duhul”.

-Prin întregul lui comportament a demonstrat că este un schizofrenic perfect, un om diagnosticat cu „paranoia” cu „halucinații”, cu un „discurs dezorganizat”, trăia într-un „delir permanent”.

-Acesta era un „pacient clasic”, ușor de diagnosticat de către un medic homeopat.

-Petrache Lupu dădea dovadă de „debilitate mintală” mergând până la „idioțenie”.

-Rămâne o enigmă neelucidată: în ce limbă a vorbit Petrache Lupu cu „Moșu” (Dumnezeu)? În ebraică, în latină... sau poate Dumnezeu știa limba română? (...)

-Petrache Lupu, acest „sfânt nebun”, le spunea oamenilor care-l vizitau – circa 200.000 de oameni zilnic - că „Moșul” Dumnezeu i-a trasat lui sarcina să le spună să mergă duminicile la biserică, să se închine, să țină sărbătorile și posturile, să nu mai facă rele și să se roage Lui Dumnezeu.

Cea ce demonstrează că „prostia” nu cunoaște limite este și faptul că oamenii care ar fi trebuit să fie mai cu cap au dovedit că și ei au fost niște „idioți”.

-Patriarhul Miron Cristea, primul stătător al Bisericii Ortodoxe Române în vremea aceea, a ținut-o „langa”, alături de întreaga „oaste bisericească”, asta pentru că le convenea, „vorbele” puse în gura lui „Petrache Lupu – schizofrenicul”, le aducea mare profit. -Foarte mulți dintre concetățenii noștri sunt convinși că soarele se învârte în jurul Pământului, mulți nu știu pe ce continent este România etc.etc... Să revenim la vremurile lui Petrache Lupu (...)

Îmi imaginez ce înghesuială era din partea „sfinților părinți”” și a oastei de preoți mărunți și înalți”, la sărutatul mâinilor „sfântului Petrache Lupu”, aducător de foloase.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate