CUVÂNTUL CITITORULUI. „20.000 lei un branşament electric în România, în condiţiil în care salariul minim pe economie este 1.200 lei”

CUVÂNTUL CITITORULUI. „20.000 lei un branşament electric în România, în condiţiil în care salariul minim pe economie este 1.200 lei”

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu leați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„20.000 lei un branşament electric în România, în condiţiile în care salariul minim pe economie este 1.200 lei”

Scrisoare către: Preşedintele României, Klaus Iohannis ; Ministrul Energiei, Victor Grigorescu ; Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei: Niculae Havrileţ, Emil Calotă ; Enel RomanoItalia: Georgios Stassis, Michele Grassi ; Consiliul Concurenţei: Chiriţoiu Ct. Bogdan – Marius ; Direcţia Naţională Anticorupţie ; Şi către toate organizaţiile guvernamentale şi nonguvernamentale care lupta pentru drepturile omului.

Mă numesc Alexandru Florea, cetăţean român, domiciliat în România, momentan în chirie într-o garsonieră tip ghetou din zona Titan, Bucureşti (…).

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte de a citi scrisoarea mea adresată dumneavoastră, aş vrea să citiţi cu voce tare următoarele:

„Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării.

Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor. Aşa să mă ajute Dumnezeu!”.

Aţi simţit vreo emoţie, un fior care să vă străpungă tot corpul?

Recent am reuşit să construim o casă. În România 2016, după ce am stat înghesuiţi într-un apartament timp de 27 ani, fără intimitate, fără spaţiu, împărţind o cameră cu mama şi cu prietena mea. Asta recent, pentru că înainte locuiau cu noi şi sora mea, nepoata mea, soţul ei. Nu, nu era vreun palat, era un apartament cu 2 camere, 44 mp. Apărând certuri, nemulţumiri, frustrări. Cam asta este standardul calităţii vieţii în România. Statul român şi instituţiile sale nu protejează drepturile omului şi calitatea vieţii, ci distruge familii, vieţi, vise şi speranţe.

Să revenim...

Am vândut apartamentul, am luat şi un împrumut, am muncit câteva luni şi prin Anglia, rupându-mi oasele şi îmbolnăvindu- mă prin diverse depozite, apoi am ridicat o casă, într-un oraş din România, mai exact Pantelimon, Ilfov, deci nu în deşert, munţi, păduri şi nici într-o ţară din lumea treia!Ba chiar am şi vecini pe lângă mine, zonă foarte dezvoltată, nu pe câmp.

După ridicarea casei, supriză! În loc să ne bucurăm, să fim fericiţi ca o familie normală, onestă, că am reuşit să realizăm ceva... după plata atâtor taxe şi impozite, birocraţie...etc ne-a venit şi Avizul Tehnic de Racordare de la Enel. Aproape 20.000 de lei!!!!

20.000 de lei un branşament electric în România, Pantelimon, Ilfov, 2016! 20.000 de lei, în condiţiile în care un salariu minim pe economie este 1.200 lei! Din calculele mele la prima vedere, în două persoane ai putea strânge banii ăştia în vreo...10 ani. Că mai trebuie şi să mănânci, să te speli, să te îmbraci...şi chiar şi în 10 ani nu este realist, decât dacă furi, dai în cap.

Sau deloc, pentru că mama nu lucrează în prezent deoarece a fost asistentul personal al bunicii mele care a decedat în iunie 2015, iar eu m-am întors recent în ţară.

În cei 10 ani necesari economisirii a 20.000 de lei, cu ce ne spălăm? Cu ce luminăm? Stăm cu lumânarea prin casă în 2016? Cum extragem apă din puţ? Că, evident, în România 2016 cred că 90% din case nu au apă curentă, canalizare, gaze, pentru că nu există reţea sau din cauza costurilor extreme de branşare, dar asta este altă poveste pe care voi o ştiţi mai bine decât mine (…)

Vă mulţumesc!

Alexandru Florea

 

Îl acuz pe primarul din Râmnicu Vâlcea de abuz în serviciu”

Subsemnatul Mandescu Stelian, cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea, str. N. Iorga, nr 18C, bl. B01, vă aduc la cunoştinţă următoarele: în data de 10.08.2016, am fost înscris în audienţele acordate săptămânal la Primăria Rm. Valcea , audienţă acordată chiar de către primarul municipiului, în care am informat şi am relatat situaţia inexactă a cuantumului chiriei, pe care o plătesc lunar Primăriei Rm. Vâlcea.

Amintesc faptul că veniturile familiei mele compusă din 5 copii şi soţie sunt următoarele: 100 lei , retribuţia netă pe care o încasează soţia de la asociaţia de locatari, pentru prestări servicii curăţenie în bloc, cât şi alocaţiile pe care le primesc copiii.

Arât că am informat şi dovedit în mod corect şi legal toate doveziile în acest sens Direcţiei de dezvoltare locală (...). Situaţia aceasta , cu calculul chiriei de la lună la lună , s-a efectuat în mod ilegal încât eu nu mai ştiu ce să mai cred, motiv pentru care îi acuz în mod real, pe salariaţii de la D.D.L Vâlcea , de abuz în serviciu şi de discriminare rasială făcându-mă totdeauna ,,ţigan”.

În audienţa înregistrată în data de 10.08.2016, l-am informat pe dnul Primar Mircia Gutău cu privire la cele întâmplate în trecut, iar domnia sa, în loc să rezolve cu celeritate o problemă extrem de simplă, domnia lui m-a întrebat: ,,Eşti de la casa de copii?”

Eu i-am răspuns că provin şi că nu mai sunt, la care domnia sa m-a dat afară din sala de audienţe, jigninduma , apostrofându-mă şi ameninţându- mă că mă dă afară din locuinţa sociala mai sus amintită (...). Pe această cale îl acuz pe primarul municipiului Râmnicu Valcea de abuz în serviciu.

Vă mulţumesc anticipat!