Editura Evenimentul si Capital

CUTREMURĂTOR. Primul apel la 112 care a anunţat INFERNUL de la Colectiv. Strigătul DISPERĂRII a fost ÎNREGISTRAT: "Incendiu în fabrica Pionerul! Sunt SUTE de persoane înăuntru. URGENT, vă rog!" | AUDIO

Primul apel către 112 în incendiul de la Clubul Colectiv
Autor: | | 5 Comentarii | 1732 Vizualizari

Pe pagina de Facebook "Colectiv pentru Viitor" a fost publicată înregistrarea audio cu primul apel la 112 din noaptea de 30 octombrie. Pe înregistrare se aude o voce disperată care informează despre declanşarea iadului din clubul Colectiv. Apelul a fost efectuat la 22.32 şi anunţa zeci de victime. Tânărul care a obţinut înregistrarea audio de la STS susţine că deşi autorităţile au fost informate din prima clipă de gravitatea situaţiei, echipajele sosite la faţa locului "au fost şocate", calificând intervenţia autorităţilor ca fiind una "neprofesionistă".

Înregistrarea audio a fost publicată pe pagina de socializare de unul dintre supravieţuitorii incendiului, în urma unei solicitări la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). El a precizat că apelul a fost efectuat la ora 22.32, la 20-30 de secunde după izbucnirea incendiului. 

Discuție apelant - centralista de la 112:

- Incendiu! Incendiu în fabrica Pionierul!   - Unde? Pe ce stradă?   - Strada Tăbăcarilor 7, incendiu în fabrica Pionierul!   - Tăbăcarilor 7?   - Tăbăcarilor 7, da, da. Sunt sute de persoane înăuntru. Urgent, vă rog! Ambulanţe, ambulanţe.   Intervine dispecera de la Ambulanțe   - Ambulanță: Trimitem şi noi!   - Pompieri: Trimiteţi!   - Ambulanță: Trimitem multe!   - Apelant: Haideţi, vă rog frumos! Trimiteţi ambulanţe, sunt peste 50 de persoane rănite!   - Dispecerat: Am înţeles. Trimitem câte putem. Trimitem câte putem, da?   - Apelant: Da, da, da! Trimiteţi.   - La revedere, la revedere!

 
Apel 112 Posted by Colectiv Pentru Viitor on 18 Februarie 2016

Tânărul scrie pe pagina de socializare că a sunat la numărul de urgenţă 112 în timp ce părăsea clubul: "Am ajuns afară şi am presupus că cei din spate vor continua să iasă, aşa că m-am depărtat puţin pentru a comunica cu dispecera. Când m-am uitat, însă, înapoi am observat că deja se crease blocajul la intrare, dar şi că existau persoane în flăcări, aşa că am revenit la intrarea în club cu tot cu telefon".

Tânărul atrage atenţia asupra câtorva aspecte ce reies din înregistrarea audio: 

"1. Informaţia cu privire la producerea incendiului a ajuns în timp real la autorităţi, în primul minut.2.

2. Gravitatea urgenţei a fost comunicată prin numărul de 500 de persoane din interior dar şi cel de peste 50 de răniţi. (exagerate în acel moment în opinia mea).

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate