CURTEA SUPREMĂ: Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest

CURTEA SUPREMĂ: Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest

Instanţa supremă a decis ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins astfel contestaţiile formulate de Duicu, Ponea şi Popescu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, la propunerea procurorilor anticorupţie, să le prelungească celor trei mandatele de arestare preventivă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 28 aprilie, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie de prelungire a arestării preventive a lui Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu, pentru încă 30 de zile, de la 4 mai până în 2 iunie. Totodată, instanţa a respins ca nefondate cererile celor trei de înlocuire a arestării preventive cu o altă măsură preventivă mai uşoară.

Decizia a fost contestată la ICCJ, care vineri a dat o decizie definitivă, în urma căreia Duicu, Ponea şi Popescu vor fi cercetaţi în continuare în arest, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost suspendat din funcţie în 18 aprilie, după ce Prefectura Mehedinţi a primit o adresă de la instanţa supremă, potrivit căreia lui Duicu i s-a respins o contestaţie la decizia de arestare preventivă.

Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu au fost arestaţi preventiv în 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea DNA.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.