Editura Evenimentul si Capital

Curtea Constituțională dă peste cap planurile CSM

Alegerile pentru componenţa Consiliului Superior al Magistraturii au fost suspendate de instanţă
Autor: | | 0 Comentarii | 5180 Vizualizari

Alegerile pentru componenţa CSM au fost suspendate de instanţă, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României, pentru a se stabili dacă mandatul fiecărui membru CSM este valabil şase ani, independent de mandatele celorlalţi membri, scrie ziarulprahova.ro.

"Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de sesizare a Curţii Constituţionale invocată de pârâtul CSM. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de reclamantă. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 54 alin. 1 teza I şi art. 57 din Legea 317/2004. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării hotărârii CSM nr. 338/29.03.2016 până la pronunţarea instanţei de fond", a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a acţionat în instanţă Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură cu organizarea alegerilor pentru componenţa consiliului, după ce noua modalitate aprobată de CSM, în urma unei hotărâri a Senatului, prevede ca mandatul fiecărui membru să fie valabil şase ani, independent de mandatele celorlalţi membri. Mai multe amănunte puteți afla de pe ziarulprahova.ro

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate