Editura Evenimentul si Capital

Cursa pentru Capitala Europeană 2021 Craiovenii se joacă!

Trecutul şi prezentul s-au întâlnit prin artă
Autor: | | 0 Comentarii | 503 Vizualizari

Conceptul care conduce lupta Craiovei pentru a obţine titlul de capitală europeană a culturii este „Play IntenCity”.

 „Ne descrie pe noi ca oraş, oameni, conexiuni, intenţii şi natură. Cuvântul «play» are nenumărate sensuri: a se juca, a interpreta, a performa, joacă, show, dramă, spectacol, piesă de teatru. «IntenCity» este un cuvânt inventat pentru Craiova şi înregistrat ca marcă. S-ar traduce aşa: oraşul în care se trăieşte şi se face totul cu intensitate. «Play intenCity» este sloganul care se potriveşte cel mai bine craiovenilor şi, în general, oltenilor. Celor care gândesc, acţionează şi se mişcă foarte repede...”, spune Lucian Dindirică, în numele echipei care se ocupă de candidatura Craiovei.


FOTO": Craiova, spectacolul străzii- Zilelel Mihai Viteazul 2015Punţi de comunicare

Craiova își propune să aducă în centrul dezvoltării oraşului cultura, cea care poate crea punţi de comunicare acolo unde situaţia economică şi socială a condus la inegalităţi de şanse.

Craiova a reprezentat, de mult timp, un centru de atracţie şi de schimburi europene în domeniul artelor, ştiinţei, educaţiei, economiei, fiind considerată, în urmă cu peste 200 de ani, capitala aristocraţiei româneşti.

Aici şi-au dat întâlnire marii arhitecţi ai Europei care au oferit oraşului printre cele mai multe clădiri monument din ţară. Aici a prins viaţă unul din cele mai mari parcuri din Europa, o altă mărturie a apropierii dintre românii din Craiova şi Europa.


FOTO; Filarmonica Re-descoperă oraşulCraiova a fost leagăn de formare şi inspiraţie pentru genii ale umanităţii precum Henri Coandă, inventatorul motorului cu reacţie, Petrache Poenaru, inventatorul primului toc cu rezervor din lume (stiloul) sau pentru pictorul Theodor Aman. Iar cea mai importantă personalitate a Olteniei, care s-a format la Craiova, este sculptorul Constantin Brâncuşi.

În proiectul Craiova 2021, nu se poate face abstracţie de bogatul patrimoniu cultural al Olteniei, ce include tradiţii, ritualuri, meşteşuguri străvechi sau produse tradiţionale de valoare incontestabilă. În Oltenia se regăsesc tradiţii din România incluse în patrimoniul UNESCO: căluşul, un dans ritualic cu rădăcini păgâne şi ceramica de Horezu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate