Cazul AVIONULUI DISPĂRUT. Cel puțin 11 obiecte au fost depistate în largul Australiei

Cazul AVIONULUI DISPĂRUT. Cel puțin 11 obiecte au fost depistate în largul Australiei

Cel puțin 11 obiecte dreptunghiulare albe plutesc pe apă la circa 1.600 km vest de Perth, Australia, a anunțat astăzi un înalt responsabil din cadrul forțelor aeriene neo-zeelandeze.

Obiectele, dintr-un material dreptunghiular de un metru, se află la cinci metri distanță unul de celălalt, a declarat vicemareșalul neo-zeelandez Kevin Short Vremea va fi astăzi inițial adecvată pentru căutarea avionului dispărut Malaysia Airlines, dar condițiile sunt susceptibile să se deterioreze mai târziu în timpul zilei, a anunțat Autoritatea Australiană pentru Siguranță Maritimă (AMSA) în ultima ei actualizare în această dimineață. O navă de patrulare chineză s-a deplasat în sectorul maritim respectiv pentru a identifica obiectele. AMSA a confirmat că cinci avioane au reperat mai multe obiecte de diferite culori în timpul căutărilor de vineri. Cu toate acestea, obiectele nu pot fi verificate ca fiind de la zborul MH370 până când nu sunt recuperate de nave, potrivit unui comunicat, citat de agenția chineză Xinhua, preluată de Agerpres. Autorităţile spun că vor continua căutarea unor posibili supravieţuitori

Ministrul malaysian al Transporturilor a promis, sâmbătă, că vor continua căutările pentru găsirea unor "posibili supravieţuitori".

"Oricât de slabe sunt şansele (...), vom continua să căutăm posibili supravieţuitori", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu pot să le dau false speranţe" rudelor, a declarat el sâmbătă. "Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne rugăm şi să ne manifestăm empatie, deoarece atât timp cât există cea mai mică speranţă de a găsi supravieţuitori, ne vom ruga şi vom face tot ce este necesar", a mai spus el. Zborul MH370, un Boeing 777-200ER, a dispărut în drum spre Beijing la 8 martie, la scurt timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur. Avionul transporta 12 membri ai echipajului și 227 de pasageri, inclusiv 154 de chinezi. Malaysia a anunţat oficial pe 25 martie că avionul "a sfârşit în Oceanul Indian". Căutarea avionului dispărut de pasageri a intrat deja în a treia săptămână.