Editura Evenimentul si Capital

Curaj şi Pricopie, membri ai Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale

Adrian Curaj
Autor: | | 5 Comentarii | 804 Vizualizari

Ministrul Educaţiei Adrian Curaj şi rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, sunt membri ai unei instituţii înfiinţate de Gabriel Oprea şi condusă de George Maior, actualul ambasador al României în SUA.

Potrivit site-ului euractiv.ro, această academie înfiinţată în 2012 este în coordonarea MAI, MApN şi SRI, iar membrii acesteia sunt aleşi pe viaţă.

Informaţia potrivit căreia ministrul Curaj face parte din această academie nu figurează în CV-ul său, dar este prezentă în declaraţia sa de interese postată pe site-ul Guvernului.

Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei până în 2014, este şi el membru al acestei academii, cei doi fiind de altfel singurii civili ai acesteia, potrivit sursei citate. 

 Între membrii fondatori ai Academiei de Științe ale Securității Naționale se numără și senatorul Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, al Administrației și Internelor, fost vicepremier și fost premier interimar, precum şi George Maior, actualul ambasador al României în SUA..

Instituţia s-a numit iniţial Academia de Ştiinţe Militare, fiind o „instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”.

În total, instituţia are 100 de membri, din care 50 titulari. Conform legii din 2012, membrii titulari ai ASSN beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie, iar membrii corespondenți de jumătate din acești bani.

Actualul ministru al Educaţiei este absolvent de electronică şi comuincaţii şi specialist în managementul afacerilor, această din urmă specializare predată la SNSPA. 

Din declaraţia de avere a lui Curaj rezultă că acesta nu a încasat niciun ban de pe urma funcţiei de academician. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate