Editura Evenimentul si Capital

Cumnata lui Tony Blair s-a convertit la ISLAM, şi-a pus hijab şi s-a măritat cu Ahmed. Acum susţine importante organizaţii musulmane caritabile conectate cu cei mai SÂNGEROŞI jihadişti ai lumii | GALERIE FOTO

Lauren Booth
Autor: | | 11 Comentarii | 3909 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cumnata fostului premier britanic Tony Blair, sora soţiei acestuia Cherie, s-a convertit cu ani în urmă la islam. Gestul lui Lauren Booth, femeie instruită, producătoare de televiziune şi jurnalistă, a stârnit dezbateri aprinse la vremea respectivă, mai ales că la scurt timp a fost implicată într-o scandaloasă intrigă amoroasă cu un bărbat musulman căsătorit. A revenit recent pe prima pagină a ziarelor după ce jurnaliştii britanici au aflat pe cine susţine.

Heaton Mersey, suburbie a oraşului Stockport, Marea Britanie, găzduieşte, spre nemulţumirea locuitorilor săi, o tragi-comedie de proasă calitatea ai cărei protagonişti sunt Lauren Booth, soţul său de origine asiatică, Sohale Ahmed,  şi soţia acestuia, Faiza, scrie dailymail.co.uk. Relaţiile între cele două partenere de viaţă ale lui Sohale Ahmed, 51 de ani, nu sunt nici pe departe cordiale, prima doamnă Ahmed acuzând-o pe englezoaică de nimicirea liniştii sale familiale.

Dar cumnata fostului premier britanic Tony Blair nu pare să pună prea mare preţ pe gura lumii, afişându-şi adesea în public hijaburile multicolore şi gabaritul impresionant prin comparaţie cu cel al pricăjitului partener de viaţă. Mai mult, şi cele două fetiţe ale sale din căsnicia anterioară cu actorul şi producătorul Craig Darby au fost văzute “gătite” în stilul vestimentar de inspiraţie musulmană adoptat de mama sa.

Lauren Booth, acum în vârstă de 48 de ani, frecventa asiduu, pe la mijlocul anilor 2000, cele mai deşănţate petreceri londoneze. Brusc a schimbat macazul. A părăsit Londra şi agitata viaţă de noapte a acesteia alocând, din convingere, câţiva ani buni din viaţă unei campanii de luptă împotriva ocupaţiei israeliene din Palestina. A urmat despărţirea de primul său soţ, Craig Darby, puternic mediatizată şi la scurt timp convertirea la islam (în 2010). Anii următori a lucrat ca jurnalist pentru Al Jazeera şi Press Tv, un micuţ post de televiziune finanţat de guvernul iranian.

Lauren Booth a încercat să explice că s-a convertit la islam după ce a trăit o “intensă experienţă spirituală” într-o moschee iraniană. Întâmplător sau nu, epifania care a determinat convertirea sa la islam se producea exact în perioada în care doamna Booth era declarată falită de către Înalta Curte londoneză, printre creditorii săi numărându-se şi Cherie Blair. Jurnaliştii englezi speculează că, în realitate, Lauren Booth nu ar fi trecut la islam din convingere, ci doar pentru că ar fi “mirosit” noi oportunităţi financiare. Şi, într-adevăr, la scurt timp a primit numeroase oferte de lucru din partea unora din cele mai importante posturi de televiziune finanţate de bogata lume arabă. Mai mult, a fost invitată să devină purtătoarea de cuvânt a mai multor organizaţii islamice din Marea Britanie. Lucrurile sunt însă mult mai complicate de atât.

Potrivit unor investigaţii întreprinse recent de dailymail.co.uk, Lauren Booth ar fi de ani buni o susţinătoare înfocată a unor organizaţii caritabile musulmane care de care mai controversate şi mai conectate cu ce mai fioroşi terorişti ai lumii. Printre acestea se numără, de exemplu, CAGE, o organizaţie care îl descria pe renumitul terorist islamis John Jihadistul drept “un bărbat frumos” şi care, în ultima perioadă, a organizat o serie de întruniri în campusurile universitare pentru a găsi soluţii de contracarare a programului guvernamental de luptă împotriva extremismului.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate