Editura Evenimentul si Capital

Cum vrea premierul Cioloș să ne scape de hârtii

Premierul spune că s-au identifi cat deja câteva lucruri simple care pot fi făcute de către administraţie în benefi ciul cetăţenilor FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 0 Comentarii | 269 Vizualizari

Guvernul a lansat, ieri, platforma online maisimplu. gov.ro, care are drept scop debirocratizarea administraţiei publice.„Comisia de tăiat hârtii”, așa cum Executivul a denumit platforma, îi invită pe contribuabili să povestească experienţele lor cu administraţia şi să spună ce documente sau ce tipuri de dosare pe care trebuie să le depună la administraţie li se par complicate şi ar putea fi simplificate.

 Autorităţilor vor face, pe 10 martie, o evaluare a informaţiilor postate, apoi acestea vor fi transmise instituţiilor care au emis formularele ce ar putea fi eliminate în vederea debirocratizării.

Premierul Dacian Cioloș a venit și el cu exemple: eliberarea cazierului judiciar care uneori este cerut chiar de instituţia care îl eliberează ( situaţiile în care cetăţenii solicită emiterea unui permis de conducere); un şomer care este obligat să plătească 30 de lei pentru a obţine documentele necesare obţinerii indemnizaţiei de şomaj; mamele care au născut trebuie să depună trei dosare cu aceleaşi tipuri de documente, unul pentru indemnizaţia de creştererea copilului, altul pentru alocaţia de stat şi un altul pentru stimulentul de reinserţie.

Sunt și țări în care lucrurile stau altfel. În Estonia, de exemplu, statul nu-ți poate cere o informație pe care o are deja.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate