Editura Evenimentul si Capital

Cum sunt ÎNGROPATE minele României. Istoria unei sinistre PĂCĂLELI guvernamentale

Protestele minerilor nu se mai aud până la București
Autor: | | 0 Comentarii | 1490 Vizualizari

Complexul Energetic Hunedoara este oficial în insolvenţă. Unele voci spun că nu mai e mult până la faliment. Un proiect anunţat cu „surle şi trâmbiţe” cu patru ani în urmă eşuează lamentabil. CEH are datorii de 1,7 miliarde de lei făcute în doar trei ani. Foştii manageri găsesc un singur vinovat: statul, reprezentat în acest caz de Guvernul României

În septembrie 2012 ia fiinţă Complexul Energetic Hunedoara prin „alipirea” termocentralelor de la Deva şi Paroşeni. În primăvara lui 2013 i se adaugă patru mine de huilă din Valea Jiului considerate viabile: Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni. Celelalte trei, Paroşeni, Uricani şi Petrila sunt trecute în Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului şi urmează să fie închise până în 2018 (Mina Petrila şi-a încetat activitatea extractivă pe 30 octombrie, anul trecut).

Politicienii locali, mai ales cei din PSD, se bat cu pumnul în piept spunând că Guvernul Ponta salvează mineritul de huilă şi producţia de energie pe baza acestui combustibil. Nu precizează nimeni că, începând cu 1 aprilie 2013, CEH va trebui să lupte pe piaţa liberă împotriva producătorilor de energie care au la dispoziţie surse mult mai ieftine (eoliană, solară şi hidro) şi care sunt, practic, subvenţionaţi de fiecare român prin plata certificatelor verzi menţionate pe factură.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate