Editura Evenimentul si Capital

Cum se prosteşte lumea proastă, amatoare de a se lăsa prostită?

Mirel Curea
Autor: | | 10 Comentarii | 2552 Vizualizari

Să fie limpede, cele de mai jos nu au legătură cu persoana lui Gabriel Oprea, un mare şi marţial balon de săpun, umplut cu nimic, afară de un ridicol de mare densitate.

Aşa, deci să vedem cum se prosteşte lumea! Accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul de la rutieră a avut loc pe data de 20 octombrie. A doua zi, 21 octombrie, Monitorul Oficial a publicat OU nr. 43 a Guvernului, prin care se extindeau limitele acordării posibilităţilor de deplasare în coloana oficială. Imediat, o serie de bloguri, primul, unul al unui agarici din Suceava, Dinu Zara, preluate pe loc de o mulţime de fraieri care cred că odată cu apariţia fb-ului jurnalismul s-a liberalizat, adică poate fi practicat cu succes de oricine nimereşte cu aproximativă precizie butoanele tastaturilor, a publicat textul ordonanţei, celei apărute în Monitor, dar cu decuparea porţiunii de jos a ordonanţei, loc în care apărea, după lista de semnături, data şedinţei de guvern în care a fost dată: 14 octombrie 2015. Adică, şi mai pe înţeles, ordonanţa a fost dată nu la o zi după accidentul produs, ci cu o săptămână înainte.

Înţeleg, însă, că poporul aflător pe fb doreşte să treacă de la postări cu "Bună dimineaţa!", poze cu pisicuţe şi ceşti de cafea, "Somnic pufos!" şi îndemnuri de "Haideţi să haidem, oameni frumoşi, ca să uniţisalvăm!", la actul jurnalistic. Ok! Iată o prima lecţie: nu se pune botul la orice! Mai mult, orice informaţie, oricât de credibilă şi beton ar părea ea, trebuie privită iniţial a fi o minciună sfruntată. După care, primul pas, se dă o căutare pe Google. Este gratis şi durează puţin. De regulă, în 90% din cazuri, rezultatul căutării este lămuritor.

*Articolul a fost preluat de pe pagina de Facebook a autorului

Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate