Editura Evenimentul si Capital

Cum să depistezi un criminal în serie: Criminologii dezvăluie 5 trăsături cheie pe care cei mai faimoşi criminali le au în comun | Galerie Foto şi Video

Cum să depistezi un criminal în serie
Autor: | | 0 Comentarii | 4401 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Primele dovezi ale existenţei criminalilor în serie datează din vremea Imperiului Roman, atunci când un grup de matroane au spus că au otrăvit bărbaţii utilizând un inel mortal. Astăzi, cu ajutorul tehnologiei moderne, psihologii şi criminologii au definit şi identificat ce face o persoană să comită în repetate rânduri crime cu sânge rece.

Împreună cu Dr Elizabeth Yardley, directorul Centrului "Applied Criminology at Birmingham City University", revista Real Crime a pus în lumină cinci trăsături cheie ale criminalilor în serie.

1. Un dependent de putere "Criminalii în serie au în mod obişnuit o reală afinitate pentru putere, chiar şi atunci când sunt prinşi şi ştiu că s-a terminat jocul", explică experţii.

2. Un manipulator "Aparenta vulnerabilitate şi nevoia de a face pe plac sunt două trăsături care au fost folosite eficace iar şi iar de către criminalii în serie ca o modalitate de a ascunde o personalitate sinistră", au continuat experţii.

3. Un lăudător egocentric Dr Yardley a spus: "Criminalii în serie ecogentrici adesea nu se pot abţine din a se lăuda cu atrocităţile pe care le-au comis, chiar dacă este ţintesc spre complicii lor, următoarea victima, oamenilor legii sau chiar spre ei înşişi".

4. Un fermecator superficial "Criminalii în serie tind să aibă un simţ bun al emoţiilor pe care ceilalţi oameni le au şi să îşi dea seama de orice vulnerabilitate sau slăbiciune pentru a-i convinge să facă lucruri pe care în mod normal nu le-ar face", a adăugat Dr. Yardley.

5. Un om obişnuit Real Crime continuă: "Posibil cea mai înspăimântătoare trăsătură dintre toate, cei mai mulţi dintre criminalii în serie arată ca stâlpi ai comunităţii. Aceasta este o cale pentru a câştiga încrederea, doar pentru a o abuza în cele mai atrăgătoare moduri. Această tactică a permis multora să scape cu multe lucruri deviante în spatele uşilor închise."

De-a lungul timpului, încă din antichitate, au existat personaje care au intrat în istorie pentru crimele lor sângeroase. Unii dintre cei mai temuţi criminali au fost: Charles Manson - în varstă de 78 de ani, s-a descris ca fiind "un om rau care a ucis oameni"; Andrei Romanovich Chikatilo suferea de impotenţă cronică. La maturitate a constatat că poate ajunge la excitare sexuală dacă înjunghia şi ciopârţea; Robert Black - este un criminal în serie din Marea Britanie, care a ucis în perioada 1981 - 1986. Acesta ucidea în mod special fetiţe; Dennis Nilsen - este un profesor care îşi chema victimele acasă. El ucidea cu sânge rece, iar apoi dormea cu cadavrele în pat; Ted Bundy - a fost născut în 1946, iar crimele le-a comis în perioada 1974 - 1978. Femeile erau victimele sale, după ce le omora făcea sex cu ele. El a fost prins, iar în 24 ianuarie 1989 a murit prin electrocutare; Brady şi Hindley identificaţi cu „conceptul de rău”. În decurs de 2 ani, între 1963-1964, aceşti depravaţi au pîndit şi au răpit fetiţe şi băieţi pe care-i molestau sexual, îi violau, îi ucideau şi le îngropau trupurile în mlaştina Saddleworth de lîngă Manchester, în nordul Angliei; "Dr. Moarte", englezul Harold Shipman, a asasinat cel puţin 215 pacienţi.


Îngerul căzut din cer în Beijing. Cum arată FIINŢA SUPRANATURĂLĂ în purgatoriul lumesc | GALERIE FOTO

Îngerul cazut din cer, Sun Yuan și Peng YuÎngerul cazut din cer, Sun Yuan și Peng YuÎngerul cazut din cer, Sun Yuan și Peng YuÎngerul cazut din cer, Sun Yuan și Peng Yu

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate