Editura Evenimentul si Capital

Cum s-au jucat șefii de la RA-APPS cu vilele de lux. Prejudiciu uriaș

Autor: | | 0 Comentarii | 875 Vizualizari

Vilele din Snagov au fost date ilegal la privați, care au profitat de locații și au prejudiciat statul, potrivit inspectoriilor Curții de Conturi. Aceștia au luat la puricat doar o parte mică din contractele încheiate de Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

Inspectorii Curții de Conturi au verificat cum au fost închiriate o parte din vilele deținute de RAAPPS. Echipa de control a analizat, prin sondaj, patru din cele opt contracte de asociere în participațiune încheiate/derulate în perioada 01.01.2012 31.05.2016, cu scopul declarat de a valorifica mai bine activele RAAPPS, dar despre care s-a constatat că au favorizat doar societățile aflate în asociere cu RAAPPS, cauzând pagube acesteia din urmă. Echipa de control nu a efectuat analize ale celorlalte contracte de asociere în participațiune, încheiate în același interval și în același cadru.

n legătură cu trei din cele patru contracte analizate au existat/există în curs litigii pe rolul instanțelor de judecată, care au avut/au ca obiect cereri de reziliere a contractelor, evacuarea societăților din imobilele administrate de către RAAPPS și solicitări de pretenții pentru debitele înregistrate de aceste societăți față de RAAPPS.

Toate cele 8 contracte de asociere în participațiune derulate în aceeași perioadă au fost încheiate fără a exista, la nivelul RAAPPS, criterii obiective și transparente privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească partenerul RAAPS din astfel de contracte și fără a fi solicitate garanții că aceștia își vor îndeplini obligațiile asumate.

Au fost constatate probleme la toate cele patru contracte de asociere în participațiune verificate.

1. Contractul de asociere în participațiune nr. 7264/09.07.2004, încheiat cu societatea N.T. SRL

A. În cadrul contractului de asociere, aportul RAAPPS l-a constituit folosința activului Club social împreună cu Vilele nr. 1, nr. 18 și nr. 56 și terenul aferent în suprafață de 10.398,90 mp din „Parcul rezidențial Băneasa” situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, evaluat la suma de 2.885.000 EUR, regia urmând să primească un procent de 40% din profitul realizat, iar aportul societății N.T. l-a constituit „managementul asocierii, respectiv organizarea și conducerea activităților ce se desfășoară în cadrul complexului în condiții de eficiență economică”, societatea urmând să primească un procent de 60% din profitul realizat în cadrul asocierii, deși exploatarea acestor imobile în condiţii de eficienţă economică, închirierea spaţiilor de locuit ori prestarea de servicii specifice în domeniile hotelier şi alimentaţie publică, de agrement şi de refacere fizică constituiau însuși obiectul de activitate al RAAPPS.

B. Asocierea dintre RAAPPS și societatea N.T. pe o perioadă de 15 ani nu a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului de administrație al RAAPPS, cei cinci membri ai consiliului semnând doar pe Nota de fundamentare privind încheierea contractului, fără să se întrunească propriu-zis într-o ședință și fără ca dezbaterile asupra acestei note să fie înscrise într-un proces verbal de ședință, cu încălcarea dispozițiilor Regulamentului de organizare și funcționare a RAAPPS și ale Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului de Administrație al RAAPPS.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000


Articole salvate