Editura Evenimentul si Capital

Cum s-au făcut parlamentarii că muncesc. Cele mai trăsnite inițiative legislative depuse de aleși în 2015

Parlamentarii s-au făcut că muncesc și anul acesta
Autor: | | 3 Comentarii | 1625 Vizualizari

Şi în acest an, parlamentarii s-au întrecut să depună proiecte de lege inedite, unele dintre ele făcute în glumă.

De exemplu, deputatul Bogdan Diaconu a depus un proiect de lege care prevede "alinierea indemnizaţiei parlamentarilor la nivelul salariului minim pe economie", iar calculul pensiilor să se facă la acest cuantum. "Am depus astăzi la registratura Camerei Deputaţilor o iniţiativă legislativă din partea Partidului România Unită, sub semnătura mea, de aliniere a indemnizaţiei parlamentarilor la nivelul salariului minim pe economie şi din aceasta rezultă calculul pensiilor se va face pe perioada mandatelor la acest cuantum al salariilor minime pe economie”, spunea Diaconu.

O altă propunere legislativă inedită a privit acordarea unor facilităţi cu caracter cultural cu ocazia celebrării căsătoriilor de lungă durată. Mai exact, proiectul prevede că soţii care sărbătoresc împlinirea a 25 de ani, respectiv 50 de ani de la căsătorie pot beneficia de bilete gratuite pentru maxim două evenimente la teatru, muzeu, operă sau filarmonică.

Propunerea legislativă "un copac pentru fiecare copil"  care priveşte toate  localităţile de peste 15.000 de locuitori, prevede ca "în termen de 6 luni de la înregistrarea fiecărei naşteri, primăriile vor asigura plantarea câte unui copac pentru fiecare copil nou-născut."

Legea "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele"

Propunerea deputatului independent Remus Cernea, care parafrazează un citat din faimosul roman-satiră „Ferma animalelor”, de George Orwell, a fost o lege-protest care conţine un singur articol şi vizează localitatea Pungeşti şi protestele din localitate. "Toţi oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decât alţii"- prevede proiectul de lege, parafrazând fraza „Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale ca altele”.

"Este o lege metaforă, o lege/protest față de abuzurile actualei puteri, care printre multe alte abuzuri a instituit la Pungești o zonă de siguranță specială, încălcând grav drepturile cetățenilor din acea zonă”, declara Remus Cernea.

Legea Tăcerii

Senatorul PNL Cristian Bodea a realizat o lege-pamflet, prin care a vrut să atragă atenţia că rolul Parlamentului este diminuat şi că ordonanţele de urgenţă ale Guvernului sunt prioritare.

Proiectul de lege avea zece articole, toate făcute în glumă, între care: "Art 1. Prim ministrul este statul. Indubitabil! Art 2. Ministrul ştie mai bine. Prim-ministrul cel mai bine! Art 3. Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus! Art 4. Parlamentarul are dreptul să ridice mâna. Şi dreptul să tacă! Art 8. Guvernul conduce numai prin ordonanţe de urgenţă. Fără număr!"

Senatorul Cristian Bodea a scris în expunerea de motive: "Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!". Parlamentarii nu i-au gustat însă gluma făcută de liberal prin proiectul de lege. Iniţiativa a fost respinsă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate