Editura Evenimentul si Capital

Cum pune Guvernul frâne casei de protocol a lui Băsescu

Fostul șef al statului Traian Băsescu, în război cu Guvernul, RA-APPS și SGG FOTO: EVZ
Autor: | | 47 Comentarii | 1869 Vizualizari

Traian Băsescu a transmis o plângere administrativă împotriva SGG și RA-APPS pentru că nu i s-a acordat o locuință de protocol și cabinet de lucru, potrivit legii, și amenință cu instanța.

Plângerea lui Traian Băsescu a fost înregistrată la cabinetul premierului Victor Ponta pe data de 13 ianuarie. Potrivit legii, după încheierea mandatului, un fost președinte are dreptul la o locuință de protocol adecvată, susținută de la bugetul statului.

În plângerea formulată, fostul șef de stat a afirmat că pe data de 30 septembrie 2014 a solicitat RA-APPS și SGG, conform legii, folosința gratuită a unei locuințe de protocol și a unui spațiu cu destinația de cabinet de lucru.

Filmul „negocierilor”

Urmare a acestei cereri, RA-APPS, după o comunicare cu SPP a stabilit, la finalul lunii noiembrie, că imobilele care îndeplinesc în acest moment condițiile legale sunt Vila 1A, cu o suprafață utilă de 324 metri pătrați și 9.900 metri pătrați curte și Vila 11, cu o suprafață utilă de 2.189 metri pătrați 27.412 metri pătrați curte, ambele aflate în Snagov.

În paralel, RA-APPS a comunicat Președinției demersurile realizate pentru aplicarea legii și a trecut în revistă cele 7 imobile care puteau fi atribuite ca locuință.

Traian Băsescu a precizat că, urmare a vizionării cu reprezentantul RA-APPS și SPP, s-a stabilit că doar ultimele două imobile din listă, respectiv Vila 11 și Vila 1A, corespund criteriilor legale, urmând ca RA-APPS să decidă:„În consecință, la 10 decembrie 2014 s-a solicitat RA-APPS să precizeze care dintre cele două imobile urmează a fi puse la dispoziția subsemnatului, în calitate de fost șef al statului român”.

Băsescu acuză încălcări ale legii

Fostul șef al statului a reiterat că Guvernul, SGG și RAAPPS nu au respectat legea. „În acest sens, subsemnatul a revenit la cererea inițială din 30 septembrie. Această revenire a fost înregistrată la SGG și RA-APPS la 9 ianuarie. Fac precizarea că, în conformitate cu Legea 406/2001, aveați obligații legale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu de lucru începând cu 21 decembrie”, a scris Băsescu, care a repetat cererea de atribuire a unei locuințe, în mod rezonabil, având în vedere că toate cheltuielile de întreținere și funcționare vor fi suportate de el. ”În cazul în care această solicitare legală nu se va soluționa la nivel administrativ-instituțional, mă văd nevoit să mă adresez instanțelor judecătorești competente”, încheie Băsescu.

În context, merită precizat că, la finalul lunii decembrie, vila 1 A a fost acordată Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, iar premierul Ponta a precizat că Vila 11 va fi scoasă la vânzare, astfel că Băsescu nu o va mai putea avea ca reședință decât dacă va plăti 2,5 milioane euro, suma de evaluare.

Premierul Victor Ponta a afirmat, în urmă cu câteva zile, că Băsescu este „ un client foarte cusurgiu”. „Ultima dată i-a fost transmisă o listă cu șapte posibile locuințe. Până la urmă o să-și aleagă una din ce mai are RA-APPS”, a spus Ponta. Ieri, premierul a afirmat că aceasta este treaba RA-APPS și că nu se ocupă el de „locuințele pentru Băsescu”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate