Cum îţi găseşti partenerul în secolul vitezei: ai şapte minute să scanezi fiecare ofertă

Cum îţi găseşti partenerul în secolul vitezei: ai şapte minute să scanezi fiecare ofertă

Dacă eşti femeie, te aşezi la masă şi aştepţi. Dacă eşti bărbat, te plimbi de la o masă la alta şi poposeşti la fiecare câte şapte minute. Scanezi rapid, pui câteva întrebări cheie, faci o glumiţă şi pleci. A doua zi, primeşti numărul de telefon al celei/ celui care ar putea fi aleasa/ alesul. Pe scurt, aşa se derulează un "speed dating" (întâlnire rapidă).

Din februarie 2010, agenţia SingleBell din Bucureşti organizează astfel de întâlniri-maraton. În fiecare săptămână, în localuri din centrul Capitalei. Clienţii sunt persoane cu viaţă profesională activă, dornici să înceapă o relaţie, dar care nu au avut nici timpul, nici norocul să găsească persoana potrivită. Proiectul a luat amploare, aşa că din decembrie se vor organiza şi petreceri pentru cei singuri, iar "întâlnirile rapide" se extind şi la Braşov, Cluj, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Bacău şi Galaţi.

Cum funcţionează sistemul

Modelul este adus de la americani, după cum precizează fondatorul SingleBell, Valeria Simona State. Conform acesteia, primul speed dating a avut loc în 1998 în Beverly Hills. Participanţii la o întâlnire speed-dating sunt aleşi în funcţie de studii, vârstă, hobby-uri, meserie, iar organizatorii caută să-i aducă la un loc pe cei ce pregătire şi preocupări compatibile. Regulile jocului sunt simple: odată aşezaţi la masă, participanţii discută doi câte doi, timp de şapte minute, iar când s-a scurs timpul băieţii trec la masa următoare. "Cele mai întâlnite întrebări sunt cele legate de vârstă, ocupaţie, studii, oraşul de provenienţă, pasiunile, filmele, muzica şi cărtţle preferate, dacă au fost sau nu căsătoriţi, când şi de ce s-a încheiat ultima relaţie, dacă au copii", spune Valeria Simona State. Admite că participanţii nu se pot cunoaşte suficient în cele şapte minute, însă reuşesc să îşi dea seama dacă vor sau nu să se mai vadă cu vreunul din cei prezenţi. Bărbaţii, mai reticenţi

Ne puteți urmări și pe Google News

De anul trecut şi până acum, s-au format 30 de cupluri, din care 11 au rezistat până astăzi. Reprezentanta SingleBell precizează că femeile vin în număr mai mare. "Din cauza diverselor prejudecăţi, femeile nu au atât de multe posibilităţi de a începe o relaţie, aşa cum au bărbaţii. O altă explicaţie este aceea că femeile sunt, în procent mult mai mare, deschise către nou şi primirea unui ajutor (de orice fel) din exterior. Bărbaţii, mai ales cei peste 35 de ani, sunt oarecum reticenţi în a-i lăsa pe alţii să se ocupe de această parte delicată a vieţii lor personale". Taxa este de 50 de lei, iar a treia participare la speed-dating este gratuită. Detalii despre întâlnirile şi petrecerile SingleBell pot fi obţinute accesând www.singlebell.net.