Editura Evenimentul si Capital

Cum cer ofițerii acoperiți din societatea civilă retragerea ofițerilor acoperiți din presă! | GÂNDUL lui CRISTOIU

Ion Cristoiu.
Autor: | | 37 Comentarii | 3634 Vizualizari

O știre lungă cît o zi de post, ne destănuie existența unui Comunicat Comun întocmit și semnat de mai mult ONG-uri prin care se cere Parlamentului interzicerea ofițerilor acoperiți din presă, despre care fostul director al SRI ar fi zis ceva în interviul acordat lui Dan Andronic.

După ce m-am amuzat copios de  enorma cantitate de imbecilitate care zace în societatea românească (admițînd că Parlamentul ar vota o asemenea idioțenie, cum se va verifica dacă mai sunt sau nu ofițeri acoperiți în presă?!), m-am uitat la semnături.

Numele  cîrnățate sub Comunicat nu-mi spuneau nimic:

Maria Nicoleta Andreescu, Director executiv APADOR-CH Mircea Toma, Președinte, ActiveWatch Ștefan Cândea, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație Mihail Bumbeș, Președinte, Asociația Miliția Spirituală Tiberiu-Constantin Turbureanu, Președinte, Fundația Ceata Vasile Crăciunescu, Președinte, Asociatia Geo-Spatial.org Elena Calistru, Președinte, Asociația Funky Citizens Georgiana Iorgulescu, Centrul de Resurse Juridice Ioana Avădani, director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent CJI”.

Cu o singură excepție.

Unul dintre semnatari mi-a amintit de o întîmplare căreia el, ca ofițer acoperit în societatea civilă, i-a fost erou. Între 2-4 aprilie 2008, s-a organizat la București Summitul NATO.

Americanii erau nespus de îngrijorați.

Peste tot în lume, unde organizaseră astfel de sindrofii,  se anunțaseră proteste violente, inițiate de activiști anti-americani, anti- globalizare, anti-NATO și anti în general.

Pentru summitul de la București nu se anunța nici un protest, nici măcar unul de treabă. Și atunci, Serviciile noastre secrete și-au mobilizat acoperiții din așa zisa societate civilă pentru a organiza un protest violent, spre liniștirea partenerului american.

Liderul acestui protest era unul dintre semnatarii Comunicatului din aceste zile prin care se cere scoaterea ofițerilor acoperiți din presă.

Fiind vorba de un ofițer acoperit, Jandarmii n-au știut că șeful de ONG era “de-al nostru”, deși dădea cu bolovani în forțele de ordine, pe post de protestatar anti-globalizare. L-au bumbăcit bine și l-au arestat.

Cei de la Servicii nu și-au permis să intervină.

Să rîdă în hohote de ce i s-a întîmplat acoperitului, da, și-au permis.

Ce ne spune pățania asta?

Că retragerea acoperiților din presă trebuie să înceapă cu unii dintre cei care semnează Comunicatul prin care se cere retragerea ofițerilor acoperiți din presă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate