Editura Evenimentul si Capital

Cum arată pensiile speciale lângă indemnizaţia de 296 de lei a unui invalid de război?

Mălin Bot
Autor: | | 43 Comentarii | 7460 Vizualizari

Nu mai trăiesc foarte mulţi dintre veteranii rămaşi invalizi după ce au luptat în ultimul război mondial. Au plecat la război, pentru ţara lor, şi s-au întors schilodiţi pe viaţă. Statul le plăteşte veteranilor invalizi indemnizaţii cuprinse între 224 şi 296 de lei. Ei nu au ieşit niciodată în stradă. Au înţeles că ţara nu poate mai mult.

Au fost iritant de vocali, ieri, rezerviştii colonelului Mircea Dogaru. Sunt nemulţumiţi că guvernul le ajustează pensiile, care sunt de cel puţin zece ori mai mari decât amărâtele de indemnizaţii ale veteranilor invalizi.

Cei ca Dogaru nu au luptat în vreun război, nu au suferit vreo rană în slujba patriei. Au ştiut doar să facă scandal la momentele potrivite. Astfel s-au ales cu pensii care devin de-a dreptul nesimţite când sunt comparate cu indemnizaţia unui veteran.

Cu mult tupeu cer şi mai mult. Ameninţă că dau iar foc la ţară când guvernul le ajustează puţin pensiile nesimţite.

Culmea este că nu sunt singura categorie cu organul decenţei complet atrofiat.

Înainte de Crăciun parlamentarii şi-au făcut un cadou: alte pensii nesimţite care pot ajunge până la 4.000 de lei, în funcţie de numărul mandatelor petrecute, mai bine spus dormite, prin Parlament.

O mare mârlănie bătută în cuie după ce preşedintele României a promulgat-o fără să o atace la Curtea Constituţională. Nu ştim de ce nu a sesizat CCR şeful statului pentru că, imediat după promulgarea măgăriei, Iohannis a plecat în Florida, unde petrece vacanţa de iarnă.

Scandalos este că, după ce şi-au votat singuri pensii babane, parlamentarii au pus la cale şi pensiile nesimţite pentru aleşii locali. Au de recompensat colegii de partid, prietenii, rudele, finii şi partenerii de şpăgi de prin consilii locale şi judeţene.

...


Ştiţi ce este absolut revoltator şi nedrept cu pensiile speciale pentru cei care au purtat uniforma inainte de 1989?... Posted by Malin Bot on Monday, December 28, 2015


...

Cu toţii cred, cu toată convingerea, că li se cuvine mai mult din banii publici. Dacă se poate şi-ar vota pensii cât 40 de indemnizaţii de invalid de război, fără să se întrebe măcar o secundă din ce surse se poate plăti obscenitatea asta.

Nimeni nu ştie care este impactul exact al pensiilor speciale pentru aleşi. Nimeni nu ştie care este impactul exact al pensiilor babane pe care le pretind rezerviştii, la fel cum nu e cunoscut nici numărul exact al securiştilor cu pensii şi aşa revoltătoare, care ar vrea chiar mai mult, deşi ar merita să nu încaseze nimic pentru că au fost nişte călăi ai unui regim sinistru.

Supărat că presa scrie despre el că are pensie 6.000 de lei, torţionarul Alexandru Vişinescu a venit în septembrie 2015 cu „fluturaşul” de pensie la tribunal. A fluturat în faţa jurnaliştilor pensia lui de 3.296 de lei. Nu era de 22 de ori mai mare decat indemnizaţia unui veteran invalid.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate