Editura Evenimentul si Capital

Cum ajungi un sportiv de performanță

Antrenorul Octavian Bellu va vorbi despre sport și performanță
Autor: | | 0 Comentarii | 439 Vizualizari

Cum ajungi un sportiv de performanță este tema volumului „Psihologia sportului. Maximizarea performanţei sportive”. Iar ideea performanței va fi dezbătută la București de oameni care se pricep la performanță, printre care Octavian Bellu și Horia Alexandrescu.

Cum poate fi maximizată o performanță sportivă: Aceasta este întrebarea. Joi, 20 octombrie, de la ora 18:00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” (Str. Edgar Quinet, nr. 10) din Bucureşti, va avea loc o discuţie pe marginea volumului recent apărut în colecţia „Profesorul de succes” a Editurii Polirom, „Psihologia sportului. Maximizarea performanţei sportive”, semnat de Radu Predoiu. Cuvântul-înainte este scris de antrenorul Octavian Bellu. Vor participa, alături de autor: Octavian Bellu – antrenor, Horia Alexandrescu – jurnalist, Ştefan Tudos – prof. univ. UNEFS, Vasilica Grigore – prof. univ., Prorector UNEFS, Răzvan Itu – Vicepreşedinte Federaţia Română de Tenis. Moderator: Ion-Ovidiu Pânişoară – coordonatorul colecţiei „Profesorul de succes”.

Participarea la competiţii este foarte solicitantă pentru sportivi, iar în lipsa unei gândiri pozitive şi a unei comunicări eficiente între membrii echipei succesul este mai greu de obţinut. Antrenamentele intense, alimentaţia adecvată şi voinţa nu sunt suficiente pentru a fi performant în acest domeniu. Este nevoie şi de pregătire psihologică pentru a mări capacitatea de concentrare, motivarea, echilibrul emoţional şi încrederea în sine. Pe lângă informaţii de ultimă oră cu privire la programele de pregătire psihică a sportivilor şi sfaturi referitoare la alimentaţie şi regimul de odihnă, volumul prezintă modalităţi de evitare a stresului, strategii de relaxare sau reîncărcare energetică şi exerciţii de team-building, putând fi utilizat cu succes atât de psihologi şi antrenori, cât şi de profesorii de educaţie fizică şi sport şi de studenţii de la facultăţile de profil.

„Pregătirea psihologică este o componentă a procesului de instruire, alături de pregătirea tehnică, fizică, tactică, de nutriţie şi refacerea după efort. Condiţia psihică este într-adevăr cea care decide atunci când sportivii sunt de valoare apropiată, este cea care face diferenţa între medalia de aur şi celelalte medalii sau poziţii în clasament. Trebuie privită cu toată seriozitatea şi dezvoltată de adevăraţii specialişti educaţi, formaţi, antrenaţi în domeniul atît de incitant al sportului”, spune  Octavian Bellu.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate