Cum a încercat avocatul Constantin Lefter să ia legătura cu fosta șefă ANRP: “Te-am sunat să te întreb dacă ştii dacă am făcut parte şi eu din componenţa comisiei”

Cum a încercat avocatul Constantin Lefter să ia legătura cu fosta șefă ANRP:  “Te-am sunat să te întreb dacă ştii dacă am făcut parte şi eu din componenţa comisiei”

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca avocatul ieşean Constantin Zaharia-Lefter - fost consilier al ministrului Justiției, Tudor Chiuariu- cercetat în acelaşi dosar cu milionarul Horia Simu, să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de apărătorul din Baroul Iaşi, cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit ordonanţei de reţinere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 28 februarie 2008, Constantin Zaharia- Lefter, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat, fără respectarea prevederilor legale, un raport de evaluare, întocmit de expertul evaluator Florin Alexandru Hanu, corespunzător unui dosar de despăgubire din 2007. "În cuprinsul raportului întocmit cu nerespectarea standardelor şi legislaţiei (...), valoarea totală la care a fost evaluat imobilul supus despăgubirii (teren în suprafaţă de 97.509 metri pătraţi situat în Bucureşti, în zona cartierului Militari), s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1315, 53 euro/mp) echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei, prejudiciind bugetul de stat cu această sumă, şi facilitând obţinerea unor foloase patrimoniale necuvenite de către inculpatul Simu Horia, în acelaşi cuantum", se arată în ordonanţa procurorilor DNA.

În acelaşi dosar, pe 3 iulie, a fost arestat de Curtea de Apel Bucureşti omul de afaceri Horia Simu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Interceptările

Constantin Zaharia-Lefter a încercat la data de 03 iulie 2015, ora 12:10:43, să ia legătura cu fosta șefă a ANRP, Ingrid Zaarour. Astfel, el i-a trimis un sms „Bună Ingrid ! Sper că eşti bine ! În principal, te-am sunat să te întreb dacă ştii dacă am făcut parte şi eu din componenţa comisiei la data de 28.02.2008. Dacă ştii, te rog da-mi un sms !”. În aceeași zi, laora 19:29:58, avocatul a insistat „Confirmă măcar că eşti bine !” Tot în data de 3 iulie 2015, Zahari a încercat să o contacteze telefonic pe Zaarour de mai multe ori, acţiuni rămase fără rezultat.

Şi în următoarea zi, respectiv în data de 04.07.2015, Zaharia a stăruit în încercarea de a o contacta telefonic pe Zaarour astfel încât la ora 16:13:01, de la postul telefonic utilizat de aceasta, apărătorul ales al fostei șefe ANRP a purtat o convorbire cu Zaharia, ocazie cu care aceasta i-a comunicat interlocutorului că Zaarour nu are voie să ia legătura cu acesta şi ca atare aceasta nu poate vorbi cu el. În continuarea discuţiei, în pofida celor transmise de avocată, Zaharia şi-a manifestat interesul iniţial, menţionat în mesajul din ziua anterioară, “prin folosirea unor exprimări incomplete disimulate prin manifestarea unei îngrijorări faţă de starea de sănătate a inculpatei Zaarour Ingrid, încercând de fapt să afle care este situaţia sa în dosarul de urmărire penală al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, susțin procurorii DNA.